Güçlü Tırnaklar İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Vucüt sağlığı için en önemli uyarı etkeni tırnaklardır. Kırılgan, zayıf ve mat görünümdeki tırnaklar vücudunuzdaki bazı problemlere işaret edebilir. Zayıf yapıdaki tırnaklar, kırılmaya ve kolayca ayrılmaya meyillidirler. Özellikle sürekli olarak tırnaklarını renklendiren kişiler için bu durum oldukça can sıkıcı olabilir. Bu nedenle tırnak yapısını zayıflatan etkenlerden kaçınmak, tekrar sağlıklı tırnaklara kavuşmak için ilk adım olmalıdır. Güçlü tırnaklar için en önemli maddelerden biri keratindir. Protein içerisindeki yapı taşlarından biri keratin, tırnakların ana maddesidir. Peki güçlü tırnaklar için ne yapmalı? Sorunun cevabı; düzenli ölçüde keratin desteği, güçlü yapıda tırnaklara sahip olmak için gereklidir. Bunların yanında bol bol tüketilen deniz ürünleri, yumurta, tavuk ve tam tahıllı gıdalar tüketilebilir.

Keratin Tırnağa İyi Gelir Mi?

Protein içerisindeki yapı taşlarından birinin keratin olduğundan ve keratinin tırnakların ana maddesi olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle de yeterince keratin almak ve takviyelerle vücuttaki eksik keratin oranı güçlendirilmelidir. Keratin takviyelerinin besleyici özelliği sayesinde tırnaklardaki kırılmalar ve sararmalar azalabilir. Tırnakların güçlü olması için yeterince keratin tablet takviyesi almak gereklidir.

Yalnızca tırnaklar için değil, vücudun işleyişi için hemen hemen her şeyin proteine ihtiyacı vardır. Keratin, vücutta bolca bulunan en temel proteinler arasındadır. Zarar gören hücrelerin yenilenmesi ve üretimine katkı sağlamak amacıyla vücudun protein alımına ihtiyacı vardır. Yetersiz protein durumlarında tırnaklar dahil olmak üzere genel vücut sağlığı olumsuz yönde etkilenebilir. İnsan vücudu doğal olarak protein üretiyor olsa da yaş ilerledikçe bu üretim yavaşlayabilir ya da azalabilir. Zamanla ciltte ve saçlarda gözlemlenen etki, tırnaklarda da görülebilir hale gelebiliyor.

Tırnak sağlığında en etkili ve zahmetsiz bakım sunan içilebilir Bioxcin Keratin Complex Tablet’in tırnak sağlığındaki en etkili bakımı sağlayan zenginleştirilmiş formülüyle her geçen gün tırnaklarınızdaki sağlığı hissedebilirsiniz. Bioxcin Keratin Complex Tablet, yetişkinler için takviye edici gıda şeklinde günde 2 defa bol su ile kullanılmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri