Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den 500, bin TL ve 10 TL'lik banknot iddialarına cevap: "Hiçbir şekilde çalışma da yok, ihtiyaç da yok, paralar aynı şekilde kalacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, yüksek enflasyon, Türk Lirası’nın değer kaybı ve dövizdeki yükseliş nedeniyle 500 ve bin liralık banknot ile 10 liralık madeni para basılacağı iddialarına cevap verdi.

Nebati, "Hiçbir şekilde çalışma da yok, ihtiyaç da yok, paralar aynı şekilde kalacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon nedeniyle 500 liralık banknot ve 10 liralık madeni para basılacağı iddialarını yalanladı.

Kabine toplantısının ardından soruları yanıtlayan Nebati'ye 500 ve bin liralık banknot ile 10 liralık madeni para basılması için hazırlık yapıldığı yönündeki iddialar soruldu.

Nebati "Yanlış bilgi" yanıtını verirken "Kesinlikle hiçbir şekilde bu yönde bir çalışma da ihtiyaç da yok" dedi.

Ne olmuştu?

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, artan madeni para maliyetlerinin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nı (TCMB) harekete geçirdiğini söyleyerek Merkez Bankası ve Darphane’nin hem madeni hem de kağıt paralara ilişkin yeni hazırlıklar içinde olduğunu iddia etmişti.


Yalım "Tedavülde bulunan bozuk paraların artık hiçbir hükmü kalmadı. Bir ekmeğin 4-5 liraya satıldığı ülkemizde 10 ve 25 kuruşların tedavülden kalkması gerekiyor. Merkez Bankası bu paraların tedavülden kalkması, yeni 500 ve bin liralık kağıt banknotların basılması, 2.5 lira, 5 lira ve 10 liranın demir para olması için çalışmalar yapıyor" ifadelerini kaydetmişti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri