Gaziantep'te hangi iş adamları TL kredisi alıp dolara çevirdi? Masak Gaziantep’i inceliyor

Son günlerde bankalardan Türk Lirasıyla kredi kullanan ve daha sonra dövize çeviren firmalar olduğunu açıklayan Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu’nun açıklaması üzerine Gaziantep’teki firmaların Masak tarafından incelenmeye başlandığı öğrenildi.

Masak Gaziantep’te de bankalardan Türk Lirası kredi alan ve daha sonra dövize çeviren firmaların kimlerin olduğunu tek tek tespit ederek bir rapor halinde merkez bankası genel müdürlüğüne bildireceği ifade edildi.

GAZİANTEP TL KREDİLERİNDE EN ÇOK KREDİ KULLANAN 5. ŞEHİR
Türkiye genelinde TL bazlı ucuz faizli kredi kullanan bir çok sanayicinin bulunduğunu vurgulayan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile aralarında tartışma çıkmıştı. Tartışma üzerine Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, hatta yurt dışına gizli döviz transferi yapıldığını da iddia etmişti. Bu durumda Gaziantep’te de Türkiye’nin en çok TL kredisi kullanan 5. şehir olması nedeniyle Masak’ın incelemelere devam ettiği ileri sürüldü.

KİMLER KREDİ KULLANDI?
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na büyük tepki gösteren İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, bu isimlerin hangi işadamı ve sanayici olduğunu açıklaması gerektiğini söylemişti. Merkez Başkanı Kavcıoğlu’da şu ana kadar TL kredisi kullanıp dövize çevirenlerin kim olduğu ise merak konusu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri