Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, 'kırmızı altın' olarak adlandırılan biberin hasadına başlandı. Ekimin az olmasından dolayı ürün fiyatının bu yıl yüksek olması bekleniyor.

"Gaziantep'in İslahiye ilçesinde kırmızı altının hasadı başladı ama Kırmızı biberde bu yıl ekimin az olmasından kaynaklı rekoltenin geçen yıla göre düşük olması bekleniyor.


İslahiye'nin önemli tarımsal ürünlerinden olan ve yörede 'kırmızı altın' olarak adlandırılan kırmızı biber hasadı başladı. İlçede 20 bin dekar alanda ekimi yapılan kırmızı biberde bu yıl ekimin az olmasından kaynaklı rekoltenin geçen yıla göre düşük olması bekleniyor. Rekolte düşüklüğünün ise fiyatların yüksek olmasına neden olacağı belirtiliyor.
Ekimin az olması nedeniyle rekoltenin düştüğü kırmızı biberde fiyatların belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. 
Hasadının ardından ilçedeki tesislerde işlenerek toz ve pul biber haline getirilen biberler, iç piyasanın yanı sıra dünyanın birçok ülkesine de ihraç ediliyor.

ÜRETİCİDEN TABAN FİYAT ÇAĞRISI
Başlayan hasadın tüm çiftçilere hayırlı olmasını dileyen üretici Mehmet Dursun Çiftçi, “Cumhurbaşkanı fındığın taban fiyatını açıkladı. Biber üreticileri de devlet desteğini bekliyor. Tüccarın insiyatifine bırakılmak istemiyoruz. Fındıkta olduğu gibi biberde de taban fiyat olsun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri