Gaziantep'te Konut Fiyatları Nerdeyse 2 Katı Arttı! Gazianep'te Konut Fiyatı 9 ayda yüzde 86 arttı! Gaziantep'te Bazı Konut İlanları Artık Gaziantep'te Ev Almak İmkansız dedirtiyor

Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi Raporunu yayımladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, konut fiyatları Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 145 oranında arttı. Konut fiyatlarının bir yıllık dönemde en fazla arttığı bölge Antalya, Burdur, Isparta Bölgesi olurken, Gaziantep’te de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 100’ü aştı. Söz gelimi 2021 yılı Ekim ayında 2 milyon 600 bin TL’den satılan bir konutun fiyatı 1 Temmuz 2022 tarihinde 4 milyon 850 bin TL’ye yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi Raporu sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. TCMB’nin hazırladığı Konut Endeksi Raporuna göre, Türkiye’de konut fiyatları 2021 Mayıs ayına oranla 2022 yılı Mayıs ayında yüzde 145 oranında arttı. Konut fiyatlarının bir yıllık dönemde en fazla arttığı bölge Antalya, Burdur, Isparta Bölgesi olurken, Gaziantep’te de konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 100’ü aştı.

FİYATI 2 MİLYON 600 BİN LİRAYDI!
Söz gelimi Gaziantep’te 2021 yılı Ekim ayında 2 milyon 600 bin TL’den satış için ilana çıkan bir konutun fiyatı 1 Temmuz 2022 tarihinde 4 milyon 850 bin TL’ye yükseldi. Söz konusu değişim kentte konut enflasyonunun geldiği noktayı gözler önüne sererken, vatandaş ise yüksek fiyatlardan dertli…

9 AYDA YÜZDE 86 ARTTI
9 aylık dönemde konut fiyatlarında yaşanan yüzde 86’lık değişim yaşanması da vatandaşın gündeminde. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hem yüksek fiyatlar hem de yüksek kredi faizleri nedeniyle bu hayallerini ertelemek durumunda kalıyor. Hal bölye olunca kentte konut enflasyonu her geçen gün biraz daha artıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri