Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te 2 milyon 130 bin vatandaş ve 500 binden fazla Suriyeli Mülteci yaşıyor. Kent genelinde bulunan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mücahhitler Ek Bina, 25 Aralık Devlet Hastanesi, Şehitkamil Devlet Hastanesi, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi ver Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmak üzere kamuya ait 7 hastane bulunuyor.
BİR GÜNDE 2 BİN 500 HASTA…
Gaziantep’in önemli hastanelerinden olan Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde hekimlerin bir günde baktığı hasta sayısı 2 bin 500 oluyor. Hastaneye yapılan başvuruların bu denli yoğun olması, sağlık personeli üzerindeki yükün artmasına neden olurken, artan yoğunluklara karşı çözüm bulunamıyor.
RANDEVU BULMAK GÜÇLEŞTİ…
Kentte gelen hekimlerin kısa süre içerisinde ayrılması, istifalar, yurt dışına gidişler ve özel hastanelere geçiş gibi olumsuzluklar nedeniyle hastanelerde randevu bulabilmek adeta mucize oluyor. Zorlukla randevu bulan hastalar ise saatlerce sıranın kendisine gelmesini ve muayene olmayı bekliyor.
ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI!
Kentte son dönemlerde Covid-19 vakaları başta olmak üzere çeşitli hastalıkların artması nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Acil servisleri dolduran vatandaşlar, saatlerce muayene olabilmek için beklerken, kısıtlı sayıdaki doktor ve personel sayısı nedeniyle hastanelerdeki iş yükü de artıyor.
KOCA ACİLDE TEK HEKİM GÖREVLENDİRİLMİŞ!
Şehitkamil Devlet Hastanesi’nde kaydedilen bir görüntü pes dedirtti. Hastane acil servisinde yalnızca tek bir hekimin görev yaptığını kaydeden vatandaşlar duruma isyan ettiler. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan vatandaş, ‘’ Burası Şehitkamil devlet hastanesi acil bölümü Bu kadar insana tek bir doktor bakıyor! 1 numara kayıt alanı, 2 numara doktor…
Koskoca acile bir doktor vermekte neyin nesi?’’ ifadelerini kullandı.
HEKİM VE PERSONEL EKSİKLİĞİ SIKINTILARA NEDEN OLUYOR
Sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, acil serviste tedavi olabilmek için 160 kişiyi beklemek durumunda kalıyor. Hastanelerdeki hekim ve personel eksikliği önümüzdeki yıllarda daha vahim boyutlara ulaşacak gibi görünüyor!