Gaziantep'te Ekmeğe Yarın ZAM Geliyor! Vatandaşlar Halk Ekmek Ne Zaman Faaliyete Geçecek Sorusunu Soruyor!

Gaziantep'te 5 ayda Ekmeğe beşinci zam gelirken, zamlardan bıkan Gaziantepli vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kurulucağını söylediği Gazi Ekmek'in (Halk Ekmek) ne zaman faaliyete ğeçeceğini soruyor

EKMEĞE 5 AYDA 5 ZAM

Pandeminin bitmesinin hemen sonrasında ve ardından aynı zamanda Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından dolayı sürekli olarak ekmeğe ve francaya zam gelmesi bir moda haline geldi. Ocak 2022’den sonra pide ve francaya 5 kez zam gelerek 1 adet pide 3.25 liraya çıkarken francada 3.75 liraya çıkacağı ifade edildi bu durumda 5 ayda ekmeğe 5 kez zam gelmiş oldu.

FIRINCI MI YOKSA VATANDAŞ MI HAKLI?

Pide ve francaya Gaziantep’te sürekli zam gelmesi üzerine fırıncılar girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını vurgularken zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu ifade ettile. Vatandaşlarda ekmek fiyatlarından dert yandı. Gaziantepli vatandaşlar Ankara, İstanbul ve İzmirde yaşayan vatandaşların halk ekmek fabrikalarından ucuz ekmek aldıklarını söyledi

BÜYÜKŞEHİR HALK EKMEK MÜJDESİ VERMİŞTİ

Ekmek ve francanın sürekli zamlanması üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra en büyük halk ekmek fabrikasını kuracaklarını ve çalışmaların çok hızlı şekilde yapıldığın 5 ay içerisinde Gaziantepli vatandaşların Gazi Ekmek adı altında kurulucak halk ekmek şubelerinden ucuz ekmek alabileceğini müjdelemişti

GAZİ EKMEK MÜJDESİ HAZİRAN AYINDA VERİLMİŞTİ

Temel besin ürünleri de yer alacak

Projeyle toplamda 40 çeşit ekmek ve unlu mamul ucuza halka sunulacak. Ayrıca Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile kadın kooperatifleri ürünlerinin yer alacağı satış noktalarında halka ürünler piyasa değerlerinin altında sunulması planlanıyor.

110 satış noktası oluşturulacak

Gazi Ekmek satış noktaları Şahinbey ilçesinde 70 ve Şehitkamil’de ise 40 olmak üzere toplamda 110 noktada olacak. Talepler doğrultusunda kapasite ve satış noktaları arttırılacak. Satış noktalarında francala tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler diğer unlu gıdalardan oluşan 40’tan fazla ürün yer alacak.

İlk üretim meslek liseleriyle yapılacak

Proje çerçevesinde fabrika kurulumuna kadar taleplerin hızla karşılanması amacıyla ilk olarak meslek liselerinin fırınları ve yüksek kapasiteli ekmek üreticileriyle üretim yapılacak. Gazi Ekmek Fabrikasının ve yüksek kapasiteli üretim araçların kurulumuyla, Büyükşehir Belediyesi kendi tesisinde ekmek yapımına başlayacak.

Yüksek kapasite üretimine sahip makinanın gelmesi 6 ay sürüyor

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Fatma Şahin, ekiplerinin İstanbul Halk Ekmeği ve diğer illerde çalışan sistemi yerinde incelediklerini belirterek, “Yüksek kapasite üretimine sahip makinanın gelmesi 6 ay sürüyor, ama halkta bu çalışma için büyük bir talep var. İlk yüksek kapasiteli ekmek fırınlarını çalıştık. Sonrasında meslek liselerinde çalışma yaptık. Meslek liselerinin ekmek üretim konusunda yüksek bir kapasitesi var. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Meslek liselerinin bu kapasitesini kullanacağız. Ayrıca fazla kapasitesi olan ve satışından daha fazla üretebilecek fırınlarla da çalışacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri