ŞOK HABER...Gaziantep'e KARAKIŞ geliyor! GAZİANTEP KENDİ FISTIĞI, PEYNİRİ, MERCİMEĞİ GİBİ GIDALARA HASRET KALDI! Antep Peyniri Sofradan Kalkalı Çok oldu!

Gaziantep ithalat ve ihracat ile devam ederken, yaz aylarının sıcak günleri iyice kendini hissettirdi, Gaziantep'e ait yerel ürünleri Gaziantepli alamıyor, bu ise kışlık hazırlığında aile bütçelerinin iyice zorlanacağını ortaya koyuyor. Gıda ürünlerinin neredeyse tamamında yaşanan fiyat artışı, ailelerde bu yıl “kışlık hazırlığını nasıl yapacağız?” endişesini yaşatıyor.

Kışlık gıda hazırlıkları ile de ünlü Gaziantep’te, bu yıl ailelerde bu yıl “kışlık hazırlığını nasıl yapacağız?” endişesi yaşanıyor. Sıcak havalarla birlikte kuruluk hazırlıkları başlasa da biber, patlıcan, kabak fiyatları, kuruluk hazırlıklarını zorluyor.

Gazianteplilerin, bu yıl kışlık hazırlıklarına da daha geniş bir bütçe ayırması gerekiyor.  Yaz sıcakları başlamasına rağmen hâlâ domates, biber gibi yerel ürünlerde beklenen fiyat düşüşlerinin yaşanmadığını belirten vatandaşlar, “Bu fiyatlarla nasıl salça yapacağız, nasıl kuruluk dizeceğiz? Gaziantep evlerine bulgur, simit çuval ile alınırdı. Görünüşe göre artık o dönem bitti. Kış boyunca kiloluk alışverişlere yöneleceğiz.” sözleri ile pahalılığa dikkat çekiyor.

ANTEP PEYNİRİ ÇOKTAN SOFRALARDAN KALKTI

Bu aylarda Gazianteplilerin kışlık peynir hazırlıklarını yaptığını hatırlatan kale altındaki peynir satıcıları ise geçmiş yılların satışlarının yanına bile yaklaşamadıklarını belirterek, “ Antep peynirinin kilogramı şu anda 100 TL’den satılıyor. Bilindiği üzere, Gaziantepliler kış ayları için 30 kilo, 50 kilo peynir alıp, tuzlar ve kışın tüketirlerdi.

Bugün 50 kilogram peynir için 5 bin TL ayırmak gerekiyor. Yani bir aylık asgari ücret bedeli. Bu nedenle insanlar kışlık peynir hazırlığını bıraktı. Şu anda satışlarımız genellikle kiloluk olarak gerçekleşiyor. Artık 30-50 kilogramlık satışlar kalmadı.” şeklinde konuştular.


Piyasadaki rakamlara bakınca Gazianteplilerin yaz boyunca hazırlığını yaptığı, kadınların evlerde toplanarak imece usulü ile yaptıkları kışlık hazırlıkları tarih olacak gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri