Gaziantep Havalimanı Hüsrana Uğrattı! Hem Fiyatlar Yüksek! Hem de Birçok Uçuş Halen Yapılamıyor

Gaziantep Havalimanı’nın tamamlanmasıyla birçok bölgeye uçuş planlayan bölge halkı fiyatların yüksekliğinden dolayı hüsrana uğradı.

Yapımı için uzun süre uçuşların askıya alındığı Gaziantep Havalimanı’nda inşaatın tamamlanmasının ardından başlaması beklenen çok yönlü uçuşların büyük bir kısmı halen yapılamıyor.

Haftanın birkaç günün yurt dışı uçuşları olan Gaziantep Havalimanı’ndan Antalya, İzmir, Bodrum gibi tatil bölgelerine yapılan uçuşlarda fiyatlar dudak uçuklatıyor.

YETERSİZ KALDI
Özel havayolu şirketinin günde iki kez Gaziantep-İzmir, bir kezde Antalya uçuşu olduğu öğrenilirken, yaz aylarıyla birlikte fiyatların en üst seviyede olması Gaziantep’e gelecek turist sayısını olumsuz etkiliyor

BODRUM’A TALEP ÇOK
Tur şirketleri Bodrum ve çevresindeki tatil bölgelerine yaz aylarıyla birlikte talep patlaması olduğunu belirtirken, fiyatların yüksek olması Bodrum’a uçak seferi olmaması bölge halkının tepkisine neden oldu.

SANAYİ ŞEHRİ EZİYETİ
Sanayi ve kültür şehri olarak bilinen Gaziantep’te gastronomi fiyatlarından sonra uçak bileti fiyatlarında yaşanan aşırı yükselme kente vurulan ikinci darbe olarak görüldü. Yerli ve yabancı turistlerin bilet fiyatlarının yüksekliği nedeniyle Gaziantep yerine Kahramanmaraş, Adana ve Şanlıurfa illerini tercih ettikleri gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri