2022'de Yunanistan'da Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Yunanistan’a çalışmak, eğitim almak ve yatırım yapmak amacıyla giden kişilerin Yunanistan’da kalacakları süre boyunca yapacakları finansal işlemlerin daha hızlı ve kolay olması için yerel banka hesabı açılması gerekmektedir. Yunanistan’da banka hesabı açmak, banka hesabı açma konusundaki kısıtlamaların olmaması nedeniyle, gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması ve Yunanistan’da bir vergi dairesinden vergi numarası alınması halinde kolaydır.

Yunanistan'da banka hesabı açmak için takip edilmesi gereken prosedürü akredite acente Vizem.net'in danışmanlarına sorduğumuz sorularla öğrendik. 

Detaylı bilgi için: 0850 241 1868 

Yabancı Kişiler Yunanistan'da Banka Hesabı Açabilir Mi?

Yabancı kişiler Yunanistan’da banka hesabı açabilir. Yunanistan’da yabancı kişilerin banka hesabı açabilmesi için bankalar 9 haneli vergi numarası (AFM) ve diğer bazı belgeleri isteyebilmektedir.

Yunanistan Banka Hesabı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Yunanistan banka hesabı için gerekli şartlar aşağıda listelenmiştir.

Geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmak

9 haneli Yunanistan vergi numarası almış olmak

Yaş sınırını geçmiş olmak

Banka hesabı açmak isteyen kişinin durumuna göre adres bilgisi, iş sözleşmesi veya önceki bankalardan alınmış referans mektubu gibi belgeleri sunmak

Yunanistan'da Hesap Açmak İçin Yaş Şartı Nedir?

Yunanistan’da hesap açmak için yaş şartı 18’dir. Yunanistan’da birçok banka yasal vasilerinden izin almaları şartı ile reşit olmayan kişilere de banka hesabı açmaktadır.

Yunanistan'da Banka Hesabı Açma Prosedürü Nasıldır?

Yunanistan’da banka hesabı açma prosedürünün ilk adımı, banka hesabı açmak için gerekli belgeler arasında yer alan Yunanistan vergi numarasının alınmasıdır. Banka hesabı açmak için gerekli olan 9 haneli vergi numarası, Yunanistan’daki bir vergi dairesinden alınabilmektedir. 

Yunanistan’da banka hesabı açmak için yapılması gereken ikinci adım banka seçimidir. Yunanistan’da banka hesabı açmak isteyen kişinin Yunanistan’da bulunan yerel veya uluslararası bankalardan birini tercih etmesi gerekmektedir. Yunanistan’da banka seçtikten sonra banka hesabı açmak için gerekli belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Pasaport, vergi numarası, maaş belgesi, adres kanıtı ve daha önce ikamet edilen yerden alınan vergi beyannameleri, Yunanistan’da banka hesabı açmak için gerekli belgelerdir.

Yunanistan’da banka hesabı açmak için gerekli belgelerin hazırlanmasından sonra bankaya giderek belgelerin teslim edilmesi, banka tarafından talep edilen formların doldurulması ve imzalanması gerekmektedir.

Online Olarak Yunanistan’da Banka Hesabı Açılabilir Mi?

Online olarak Yunanistan’da banka hesabı açılmamaktadır. Yunanistan’da bulunan yerel ve uluslararası bankalar online banka hesabı açma hizmeti vermemektedir. Yunanistan bankalarının gerekli dokümanların orjinallerini ve banka hesabı açacak kişinin imzasını alması için Yunanistan bankalarına şahsen gidilmesi gerekmektedir.

Yunanistan bankalarında banka hesabı açmak için online başvuru yapılmasına izin verilmektedir. Banka hesabı açmak için online başvuru yapıldıktan sonra hesabı etkinleştirmek için Yunanistan’da seçilen bankanın aranması ve randevu alınması gerekmektedir. 

Yunanistan’dan online bir banka üzerinden online hesap açmak da mümkündür. Yunanistan’da online bir bankadan hesap açmak isteyen kişilerin lisanslı bir bankayı tercih etmeye özen göstermesi tavsiye edilmektedir.

Yunanistan'da Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yunanistan'da banka hesabı açmak için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

Geçerli bir pasaport

Yunanistan vergi numarası

Adres gösteren belge

İş sözleşmesi

Banka hesabı açmak isteyen kişinin önceki bankasından aldığı referans mektubu

Yunanistan’da banka hesabı açmak için hesap açacak kişinin durumuna ve banka hesabı açma amacına göre ek belge sunması gerekebilmektedir.

Yunanistan'da Hesap Açma İşlemleri Kaç Gün Sürer?

Yunanistan’da hesap açma işlemleri ortalama birkaç saat sürmektedir. Yunanistan’da banka hesabı işlemi açmak için Yunanistan vergi dairesinden vergi numarası alma işlemi ortalama 20 dakika sürerken, banka hesabı açma işlemi bir saat sürmektedir.

Yunanistan’da vergi numarası alınabilmesi için ise geçerli bir yunan pasaportuna veya Yunanistan’da faaliyet gösteren bir şirkete ortak olunması gerekmektedir. Yunan vergi sistemi online olarak takip edilebilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Yunanistan'da banka hesabı açmak ve Yunan bankaları konusunda en sık sorulan soruları VZM Grup danışmanlarına yönelttik ve aldığımız yanıtları aşağıda derledik.

Yunanistan'da Banka Hesabı Açtırmak Zor Mudur?

Yunanistan’da banka hesabı açtırmak, Yunanistan vergi numarası, pasaport, iş sözleşmesi gibi gerekli belgelerin hazırlanması ve bankaya sunulması ile kolay bir işlemdir.

Turistler Yunanistan'da Banka Hesabı Açabilir Mi?

Hayır, turistler Yunanistan’da banka hesabı açamaz. Yunanistan’a turistik seyahat amacı ile gelen kişiler, finansal işlemler için sadece ATM leri kullanabilmektedir.

Güvenilir Yerel Yunan Bankaları Hangileridir?

Güvenilir yerel Yunan bankaları aşağıda listelenmiştir.

Yunanistan Ulusal Bankası

Eurobank

Alpha Bank

Piraeus Bank

Yunanistan'daki Uluslararası Bankalar Hangileridir?

Yunanistan’daki uluslararası bankalar aşağıda listelenmiştir.

HSBC

Procredit Bank

Hangi Durumlarda Yunanistan'da Banka Hesabı Açtırılması Zorunludur?

Yunanistan’da uzun süreli vize ile 90 günden uzun kalacak kişilerin banka hesabı açtırması zorunludur. Yunanistan’a uzun süreli çalışma, eğitim, yatırım gibi amaçlarla giden kişilerin banka hesabı açtırması gerekmektedir. 

Eğitim, çalışma ve yatırım amacıyla Yunan vizesi alan kişiler, Yunanistan’a vardıktan sonra seçtikleri bir bankaya giderek hesap açma işlemlerine başlayabilmektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri