Kadınlarda Saç Dökülmesi Problemi

Saç dökülmesi problemi, kadın erkek fark etmeksizin sıklıkla görülen bir durumdur. Sebep olduğu kozmetik sorunun yanı sıra kişilerde depresyon ve özgüven kaybına da neden olabilir. Günlük olarak 100 ila 150 tel saç kaybı normal olarak görülür. Saç problemlerinin asıl nedenleri ise birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Saç dökülmelerini önlemek için öncelikle dermatologlar tarafından doğru tanı ve tedavi yöntemleri uygulanmalı sonrasında da saç yapısına uygun dökülme karşıtı şampuan kullanılmalıdır.

Saç dökülmesinin birden fazla potansiyel tetikleyici unsuru bulunur. Bu durum saç dökülmesi nedenlerinin anlaşılması ve sonrasında uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi noktasında kişileri zorlayabilir. En sık görülen saç dökülmesi nedenleri arasında genetik saç dökülmesi ve reaktif saç dökülmesi bulunur.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Doğal sebeplerle ortaya çıkan ve herhangi bir rahatsızlıkla alakası olmayan saç dökülmeleri, genellikle tamamen tedavi edilemez. Bu gibi durumlarda kişilere uzun süreli tedavi yöntemleri uygulanır ya da saç ekimi işlemleri tavsiye edilir. Bununla birlikte saç dökülmesi çevresel faktörlerle gerçekleşiyorsa kişiler kullandıkları zararlı kimyasal kozmetik ürünleri bırakmalıdırlar. Yüksek ısıya karşı saçlarını korumalıdırlar ve saçlara zarar vermeyecek boyaları kullanmalıdırlar.

Bununla birlikte dökülme karşıtı şampuan kullanımı da etkili bir çözümdür. Duş sonrasında çok sert olmayan saça uygun fırça kullanımı, saçlara tararken yumuşak davranmak ve ıslak saçı taramamak gibi bazı önlemler saç dökülmesinin önüne geçebilir. Tüm bunların yanında ek olarak bol bol protein, vitamin ve mineral alımı da saç köklerinin güçlenmesini sağlar. Kişilerde vitamin ve mineral eksikliği ya da hormonal bozuklukların bulunması tedavi gerektirir ve buna uygun ilaçların düzenli şekilde kullanılması gerekir.

Kadınlarda Saç Dökülmesi Tedavisinde Neler Yapılır?

Saç dökülmesi birçok çeşitli sebeple oluşabilir. Kaybedilen saçların tekrar büyümesi ve gelişmesi de uzun bir süreci kapsayabilir. Bu nedenle saç dökülmesi tedavisi uzun soluklu bir süreç olabilir. Tedavide altta yatan nedenlere bağlı olarak farklı yöntemlerden yararlanılabilir. Saç büyümesini destekleyen bazı uygulama ya da ilaç tedavilerine de başvurulabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri