Gaziantep'te Toplu Taşıma Kontak Kapatırsa Ne Olur? Akaryakıt Fiyatlar Dövize Bağlı Düştü! Yedek Parça Ve Tamirciler Resmen Fahiş Fiyat Uygulamasına Devam Ediyor!

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti veren esnaf, akaryakıt zamları başta olmak üzere her geçen gün artan maliyetler karşısında artık dayanamayacak hale geldi.Umum Minibüs Sahipleri Odası Başkanı Sofu Çolak, “. Bu seneki yaşadığımız sıkıntıyı pandemide bile yaşamadık. Belediyemiz bize destek verdi ama yeterli olmadı.” diye konuştu.

2022 yılında ulaşım ücretlerine art arda yapılan zamların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan desteklerin yetersiz olduğunu ifade eden esnaf, akaryakıt fiyatlarına sürekli zam gelmesinden dolayı kontak kapatacak duruma geldi.

Akaryakıta yapılan zamların en çok toplu taşıma sektörünü olumsuz etkilediğine dikkat çeken toplu taşıma esnafı, artık kontak kapatma noktasına geldiklerini, akaryakıta yapılan zamlar başta olmak üzere tamir ve bakım ücretlerinin artmasının kendilerini mağdur ettiğini dile getiriyor. Akaryakıta yapılan zamların kendilerini çok olumsuz etkilediğini ifade eden esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak, artık zam yapılmaması ve fiyatlarda da indirime gidilmesi talebinde bulundu.

KDV VE ÖTV SIFIRLANMALI

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, akaryakıta yapılan zamlar başta olmak üzere tamir ve bakım ücretlerinin artmasından dolayı çok zor günler geçiren toplu taşıma esnafını ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Göçer, akaryakıtta KDV ve ÖTV’nin sıfırlanmasını, toplu ulaşımda da kullanılan akaryakıttan vergi alınmamasını istedi.

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı”

Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere artan maliyetleri karşılayamayacak duruma geldiklerini ifade eden Gaziantep Umum Minibüs Sahipleri Odası Başkanı Sofu Çolak, “3 ay içinde mazot yüzde 200 artmış. Elektriğe yüzde 27 zam geldi. Doğalgaza yüzde 50 zam geldi. Bu zamlar esnafımızı zor duruma soktu. Markette gidiyoruz elimizi bir şeye vuramıyoruz. Bu seneki yaşadığımız sıkıntıyı pandemide bile yaşamadık. Bizim sektör servis ve taksi sektörüne benzemiyor. 1 kişide olsa 50 kişide olsa sabah 04.30’dan gecenin 24.00’ına kadar çalışıyoruz; şehrin bir ucundan bir ucuna gidiyoruz. 17 kalem olan serbest kartlarımız esnafımızı mahvetti. Her arabanın aylık 80 bin TL akaryakıt gideri var. Eskiden petrollerden benzin alırdık, borç yazdırırdık ama şimdi yazmıyorlar; yazarlarsa da borcu ödediğimiz zamandaki petrol fiyatlarına göre borcu hesaplıyorlar. Belediyemiz bize destek verdi ama yeterli olmadı. Dolar ve mazota zam gelmesi direkt bize yansıyor.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri