Çamaşır Makinesinden Garip Sesler Geliyor, Ne Yapmalıyım?

Güçlü motoruyla çamaşırlarınızı yüksek devir hızlarındaki dönüş sayesinde iyi bir şekilde yıkayan çamaşır makineleri bu esnada çeşitli sesler çıkartabilmektedir. Ancak bu sesler standarttır ve gelişen teknolojiyle birlikte oluşturdukları desibel seviyeleri oldukça düşürülmüştür. Dolayısıyla çamaşır makineniz çalışırken her zamankinden farklı sesler çıkartabiliyorsa teknik bir arızası söz konusu olabilir.

Çamaşır makinesinin normalden farklı ve yüksek sesler çıkartması gibi bir durumla karşılaştığınızda sesleri dikkate alarak makinenizin güvenliği için neden olduğunu tespit etmeniz gerekir. Bu konuda profesyonel Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezi uzman teknikerlerimiz yardımınıza yetişmektedir.

Çamaşır Makinesinden Neden Garip Sesler Gelir?

Çamaşır makinesinin çalışması sırasında olağan seslerinden farklı sesler gelmesi ve bu seslerin yüksek şiddette olması gibi bir sorunla karşılaşmanıza neden olabilecek pek çok farklı sorun neden olabilir. Bu sorunların en başında kullanıcı hataları geliyor. Özellikle yıkanan çamaşırlarda bulunan kemer tokası, düğme gibi sert cisimler makine kazanına veya makine kazanına çarpıyor olabilir. Dolayısıyla bir sonraki yıkamada makineden bu seslerin gelip, gelmediğini kontrol etmeniz gerekir. Eğer sadece tek bir yıkamaya özel ise teknik arıza mevcut değildir.

Eğer çamaşır makinesinin her çalışmasında bu sesleri duyuyorsanız teknik bir arıza olduğu anlamına gelir. Bunun kontrol edilmesi için alanında uzman teknikerlerimizden destek almak için Arçelik Servisi merkezimizi arayabilirsiniz. Çamaşır makinenizin çalışırken garip sesler çıkartması yönünde şikayetleriniz motor arızası, kazan sorunları gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Uzman teknikerlerimiz özel ekipmanları yardımıyla bu olasılıklar için makinenizde kapsamlı bir kontrol sağlar.

Çamaşır Makinesindeki Garip Sesler Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesinin çalışması sırasında garip sesler alıyorsanız ve bunun kullanım hatasından kaynaklı olmadığından eminseniz profesyonel müdahaleye ihtiyacınız bulunur. Alanında uzman Ataşehir Arçelik Servisi teknikerlerimiz çamaşır makinenizin garip sesler çıkartarak çalışması sorunun süratli bir şekilde çözüme kavuşturabilmektedir.

Çamaşır makinenizin motorunda arıza olasılıkları değerlendirilerek gerekli kontroller yapılır. Çamaşır makinesi motorunda arıza olması durumunda öncelikle onarım müdahaleleri uygulanır. Eğer onarım yeterli olmaz veya çözüm sağlamaz ise uzman teknikerlerimiz tarafından motorunuz yenisiyle değiştirilir. Çamaşır makinenizin amortisörleri veya kazan yaylarında sorun olabilir. Bu durumda sorunlu olduğu belirlenen bileşen doğrudan yenisiyle değiştirilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri