Gaziantep Bir Zamanlar Doğunun Paris'iydi! Pahalılık, Göçmen Sorunu,Gastronomi Derken kamu çalışanları 'GAZİANTEP'İ İSTENMEYEN ŞEHİR!' listesine koydular

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te, son yıllarda giderek artan pahalılık, kira fiyatları, artan iş yükü kamu çalışanlarını olumsuz etkiledi. Bir zamanlar, kamu çalışanlarının en fazla tercih ettiği illerin başında gelen Gaziantep, artık kamu çalışanlarının gelmek istemediği iller arasında yer alıyor.

Bir zamanlar, kamu çalışanlarının en fazla tercih ettiği kentlerin başında gelen  Gaziantep, artan pahalılık sonrası yaşanmaz bir kent haline geldi. Artan kira ücretleri, ulaşım sorunları, pahalılık sonrası iyiden iyiye yaşanmaz bir kent haline gelen Gaziantep, kamu çalışanları için adeta geçinmenin mümkün olmadığı kentlerden biri oldu. Ekonomik kriz ile birlikte daha da artan pahalılık sonrası, kentten ayrılmak isteyen kamu çalışanlarının sayısının bir hayli arttığı, yeni gelen kamu çalışanlarının da tayin sürelerini doldurarak kentten ayrılmak istedikleri öğrenildi.

100 DÜKKÂNDAN 70’İ SURİYELİLERİN


Ticaretin yoğun yaşandığı İnönü Caddesi gibi bazı bölgelerde 100 tane dükkân varsa 70 tanesi Suriyelilerin olduğunu söyleyen esnaflar, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Biz bunlara belirli bir sınır koyamazsak bunlar zaten bizlerin içine giriyor. Elmacı Pazarından kaç tane Suriyeli dükkân var? Hiç, çünkü orada hiç kimse dükkânlarını Suriyelilere vermedi. Biz İnönü Caddesi’nde verdik. Burada hata Türklerde fırsatçılık yaptılar. Adam Türklere veremeyeceği kirayı Suriyelilere veriyor. Bir dükkâna ben 4 bin lira kira veriyorsam Suriyeli 8 bin lira teklif ediyor. Türk ekonomisini canlandırmak yerine batırdılar. Durum iyiye gitmiyor.  Kabul edilen göçmen dışında gün geçtikçe kaçak göçmen sayısı da artıyor. Devletin bu durumun bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerinde bulundular.

SAĞLIK ALANINDA PERSONEL SIKINTISI VAR

Öte yandan kent genelinde özellikle  sağlık alanında artan iş yükü, şiddet olayları ve pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarının da kentte kalmak istemedikleri öğrenildi. Yalnızca, bir aylık dönemde yüzbinlerce insanın başvurduğu kentteki hastanelerde, Suriyeli Mültecilerin de etkisi ile yoğunluklar artıyor. Artan iş yükü, çalışan sayısının eksikliği sonrasında kentten tayin yoluyla ya da istifa yoluyla ayrılan çalışanların da oranında artış meydana geldiği öğrenildi. Özellikle artan şiddet olayları nedeniyle kamuda çalışan hekimlerin istifa ettiği ve özel hastanelere geçiş yaptığı gelen bilgiler arasında.

ARTIK GAZİANTEP’İ TERCİH ETMEK İSTEMİYORLAR!

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika yetkilileri, Gaziantep’in artan pahalılık nedeniyle yaşanmak bir kente dönüştüğünü, kamu çalışanlarının ise geçinemediklerini söyledi.

Sendika yetkilileri, “Geçmiş yıllarda kamu çalışanları, ucuz olduğundan Gaziantep’te kalmak isterken, gelinen noktada pahalılıktan ve kentte yoğun Suriyelinin olması nedeniyle gitmek istiyorlar. Gaziantep’te ev kiraları 2 bin 500 liranın altında değil. Doğalgaz, elektrik ve su faturaları zaten maaşın yarısına denk geliyor. Yaşam pahalı ve Suriyeliler nedeniyle şehrimiz memurlar tarafından tercih edilen iller sıralamasında çok geriye gitti” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIN KALACAĞI BİR ORTAM ŞART

Kentin içinde bulunduğu durum, artan pahalılık sonrasında ortaya çıkan sıkıntıların çözülerek, kentte kamu çalışanlarının kalacağı bir ortamın oluşturulması için çalışma yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri