Plazma Kesme Nedir?

Basınçlı hava, doğru akımda güç kaynağı kullanılarak iyonize edilir ve böylece plazma hâline getirilir. İletken malzemelerin bu şekilde kesilmesi işlemine plazma kesme denir. Kesme işleminin gerçekleşebilmesi için; sürekli sabit basınçlı hava, güç kaynağı, uygun tipte torç gerekir. Bu işlem bütün iletken metallere uygulanabilir. Plasma cutting teknolojisi sayesinde oluk açma işlemi de gerçekleştirilebilir.

Neden Plazma Kesim?

Rekabetçi koşullar, üreticiyi maliyetlerini azaltmaya zorlamaktadır. Maliyete en fazla etki eden faktörler ise; fire maliyetleri, işçilik giderleri, üretim kalitesi ve üretim hızıdır. Oxy plasma cutting teknolojisi tüm bu maliyetlerden tasarruf edilmesini mümkün kılar. Esnek ve kolay kullanımıyla üretkenliği artırır. Yüksek kesim hızıyla daha kısa sürede daha çok üretim yapmaya izin verir. Böylece işçilik maliyeti düşer.

Ayrıca kesme işlemi öncesi malzemenin belirli bir sıcaklığa kadar ısıtılması gerekmez. Yani ön tav gerektirmez. Bu; işçilik kayıplarından ve gaz sarfiyatından tasarruf anlamına gelir. Üstün teknolojiye sahip kesme torklarıyla mükemmel kesim kalitesine ulaşılır. Böylelikle yüzey düzeltmek veya cüruf temizlemek için zaman harcamaya gerek kalmaz.

Plazma Kesim Nerelerde Kullanılır?

Plasma cut teknolojisi; Alüminyumda, Alüminyum Alaşımlarda, paslanmaz saclarda üstün kesim kalitesi sunar. Pahalı metallerde de kesim kalitesi oldukça yüksektir. Şantiyelerde, atölyelerde sıklıkla bu teknolojiden yararlanılır.

Daha fazla bilgi için MVD firmasının web sitesini ziyaret edebilir, firmanın sunduğu plazma ve lazer kesim hizmetlerini inceleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri