Gaziantep'te Bir Dilim Baklava 9 Lira! Gaziantep'te oğluna bir porsiyon baklava yediren baba 45 TL ödeyince isyan etti... Vatandaş aydı yılda bir yiyebiliyoruz bu NASIL FİYAT diye sordu!

Gaziantep'te vatandaşlar pahalılıktan yakınırken, Bir porsiyon baklava için 45 TL hesap ödeyen bir vatandaş, “Oğlumun canı tatlı istedi bizlerden tatlıyı da ayda yılda bir ister. Bir porsiyon istedik. 45 TL tuttu.' diyerek siyan etti

Baklavanın başkenti olarak anılan Gaziantep’te her geçen gün artan baklava fiyatları gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), kilosu bir ay içerisinde 240 TL’den  450 TL’ye yükseldiğini ileri sürerek baklavalık fıstık fiyatlarını protesto etmek ve stokçulukla mücadele için eylem planı hazırlamıştı. Bu kapsamda BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘’ Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim" açıklamasında bulunmuştu.

BAKLAVAYA ZAM GELDİ!

BAKTAD’ın bu eyleminin hemen ardından Gaziantep’in ünlü firmaları, Antep Fıstığı fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek baklava fiyatlarına zam yaptı. Baklavacılar, fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yaparken, yeni fiyat tarifesini bir kaç baklavacının uygulamaya başladığı, diğerlerinin de önümüzdeki günlerde uygulayacağı öğrenildi. Yeni zamlı tarife ile birlikte, normal dilim baklava 220 TL’den 250 TL’ye, özel kare dilim baklava 260 TL’den 310 TL’ye, şöbiyet 300 TL’den 350 TL’ye, midye, dolama ve bülbül yuvası ise 300 TL’den 360 TL’le yükselmişti.

FISTIKÇILAR İNDİRİM ÇAĞRISI YAPMIŞTI!

Fıstık fiyatları bahane edilerek Baklava fiyatlarına yapılan zam sonrası Fıstıkçılar, fıstık fiyatlarına indirim yaparak, 350 TL’ye çekmiş ve baklavacılardan fiyatlarda indirime gidilmesi konusunda çağrıda bulunmuştu.

BİR PORSİYON BAKLAVA İÇÇİN 45 TL ÖDEDİ!

Fıstıkçılar ile Baklavacılar arasındaki gerilim devam ederken, bir vatandaşın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım baklava fiyatlarını yeniden gündeme getirdi. Bir porsiyon bakalva için 45 TL hesap ödeyen bir vatandaş, “Oğlumun canı tatlı istedi bizlerden tatlıyı da ayda yılda bir ister. Bir porsiyon istedik. 45 TL tuttu. Baklavası ile ünlü, ünlü olduğu kadar da pahalı olan gazi şehrimizde bir dilim baklava maalesef 9 TL. Küçücük kare bir baklavadan bahsediyorum” şeklinde tepki gösterdi.

Gelinen noktada Baklavanın başkenti olan Gaziantep’te fıstık fiyatları bahane edilerek yapılan zamlar sonrası vatandaşın dilimle dahi olsa baklava almaya korkar hale geldiği bir gerçek…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri