Gaziantep'te 180 Milyonluk İhale! Ayakkabıcıların Gaziantep Nizip Caddesi ihalesinde 180 Milyonluk İHALE! İhaleyi sürpriz kooperatif kazanınca BUSEM ihalesinde ortalık karıştı

Gaziantep'te 2016 yılından beri taşınmayı bekleyen Nizip Caddesi'nde bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin beklediği ihale yapıldı. BUSEM Bölgesi’nde inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için yapılan ihaleye SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi katıldı.

61 milyon 970 bin muhammen bedel ile başlayan ihaleyi 180 milyon 500 bin TL bedel ile Mehmet Sarıbal’ın başkanı olduğu SS  Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kazandı. İhaleden çekilen Murat Gün, 'ihaleyi kazanan Mehmet Sarıbal tarafı ile ilgili şaibe iddiaları var. İhaleyi yargıya taşıyacağız' dedi..

Nizip Caddesi’nde bulunan esnafın yıllardır beklediği ihale geçtiğimiz gün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirildi. BUSEM bölgesi’nde 238 bin metrekare alana inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için 61 milyon 970 bin TL muhammen bedel ile ihale yapıldı. İhale Komisyon Başkanlığını GBB Genel Sekreteri Sezer Cihan, GBB Başkanvekili Osman Toprak ve Latif Karadağ ise ihale komisyon üyesi olarak ihalede yer aldı.

61 MİLYONLUK İHALE 180 MİLYONA FIRLADI!
Her iki kooperatifin tekliflerinin okunmasının ardından açık artırma usulü ile ihale devam etti. Kıran kırana geçen ihalede 150 milyon TL bandına ulaşılması üzerine SS Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, ihalenin esnaf yararına olmadığını, 150 milyon TL ve üzerindeki rakamın esnafın yararına olmayacağını söyledi.

İHALEDEN ÇEKİLDİ!
Karşılıklı olarak fiyat artışlarının gerçekleştirilmesi sonrasında ihalede bedel 180 milyon TL’ye yükseldi. Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin 180 milyonluk teklifi son teklifi oldu. SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi 180 milyon 500 bin TL’lik teklifi üzerine Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ihaleden çekildi.

180 milyon 500 bin TL bedelle sona eren İhaleyi SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Başkan Mehmet Sarıbal kazandı.

RANT İDDİASI
Ayakkabıcılar Poliratan Terlikçiler ve Yan Sanayiciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, söz konusu ihalenin esnaf yönünde hiçbir faydası olmadığını, 180 milyon 500 bin TL’lik bedelin söz konusu kooperatif tarafından karşılanamayacağını söyleyerek, rantçılık ile suçladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri