TFF seçimi öncesi kimin kaç delegesi var?

Önümüzdeki hafta yapılacak olan TFF genel kurulu öncesi 9 aday çıkarken Türk futbolunun sempatik ve başarılı yeni yüzü Fuat Guguloğlu’nun 3 yıl aradan sonra yeniden ismi TFF’de gündeme geldi.

TFF'de başkan adaylığı için tanınan süre 9 Haziran saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Gaziantep FK eski Başkanı Mehmet Büyükekşi adaylığını günler öncesinden açıklarken, Pazarspor Kulübünün eski Başkanı Hüseyin Yangın ise sürenin dolmasına dakikalar kala adaylık dilekçesini verdi.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?
Böylelikle 16 Haziran'da yapılacak TFF başkanlık seçimleri için 2 aday yarışacak. Adaylara dilekçe verilmesi için tanınan süre sona ererken, Mehmet Büyükekşi ve Hüseyin Yangın seçimlerde başkan olmak için mücadele edecek adaylar oldu.


BÜYÜKEKŞİ KAÇ İMZA TOPLADI?
Adaylar, toplam delege sayısının 5'te 1'ine tekabül edilen ıslak imzayı ise seçim gününe kadar toplama hakkına sahip. Büyükekşi ve Yangın, genel kurulda yarışacak ama öncelikle gerekli imzaları toplamaları gerekiyor. Büyükekşi daha önce yaptığı açıklamada 234 imza topladığını belirtmişti. Yangın’ın genel kurulda aday olabilmesi için 62 imza toplaması gerekiyor. Genel kurulda 304 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

GÖREV SÜRESİ 1 YIL OLACAK
TFF Olağanüstü Genel Kurulu, 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa, üçte ikilik çoğunluk aranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran'da seçime gidilecek. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF koltuğunda oturacak. 2023 Haziran'ındaysa 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek. İki aday da henüz yönetime alacakları isimleri tam olarak netleştirmiş değil.

KİMİN, KAÇ DELEGESİ BULUNUYOR?
TFF genel kurulunda oy kullanacak olan delegelerin dağılımında en büyük güç Süper Lig ekiplerinde. İşe genel dağılım:

Süper Lig: 133

TFF 1. Lig: 36

TFF 2. Lig: 37

TFF 3. Lig: 54

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu: 10

Profesyonel Futbolcular Derneği: 1

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği: 1

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği: 1

Engelli Spor Federasyonları: 1

FIFA veya UEFA İcra Kurulu Üyeleri: 2

FIFA veya UEFA Komiteleri Görevlileri: 2

Eski TFF Başkanları: 11
En Çok Ulusalarası Maç Yöneten FIFA Hakemi: 5

50 üzeri Milli Olan Futbolcu: 5

En Fazla Milli Takım Teknik Direktörlüğü Yapanlar: 5

FUAT GUGULOĞLU GERİ DÖNÜYOR
Türk futbolunun sempatik ve başarılı yeni yüzü Fuat Guguloğlu’nun 3 yıl aradan sonra yeniden ismi TFF’de gündeme geldi. Türkiye'nin en büyük reklam ajanslarından Medialife ve Medialiven ajans başkanı, Türkiye futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi, Trabzonspor eski başkanı Nuri Albayrak'ın danışmanı, transfer ve iletişim kurulu üyesi, Türkiye Güreş Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi, basın sözcüsü, Ofspor ve Yalıspor eski ikinci başkanı ve şu anda da Giresunspor Asbaşkanı Fuat Guguloğlu’nun yeniden TFF yönetimine önerildiği öğrenildi. Mehmet Büyükekşi’nin listesinde yer alması beklenen Fuat Guguloğlu bu daveti kabul etmesi halinde Giresunspor’daki görevinden istifa edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri