Gaziantep'te Tapu Kadastro Müdürlüğü BOMBOŞ! Hemen her zaman yoğunluğun olduğu Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün önü bugünlerde oldukça sessiz.

Hemen her zaman yoğunluğun olduğu Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün önü bugünlerde oldukça sessiz. Gayrimenkul piyasasında yeniden durgunluğa girilmeye başlandığını belirten uzmanlar, Tapu’daki sakinliğin sektörün durumunu ortaya koyduğunu belirtiyorlar.

Yaz, kış her zaman yoğunluğun yaşandığı Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, bugünlerde en sakin dönemlerini yaşıyor. Alışveriş pazarlıklarının yapıldığı, takipçilerin müşterileri ile anlaştığı müdürlük önünde yer alan çay ocağı da, eski günlerdeki yoğunluğunu arıyor.

İNSANLAR GEÇİM DERDİNDE

İnsanların eskiden gelecekleri için boğazından kesip yatırım yapmaya çalıştığını belirten gayrimenkul takip işleri yapan esnaf, “ Artık tasarruf etme şansı kalmadı. Çünkü kazanılan zaten doyurmuyor ki boğazından kesesin.

Üstelik gayrimenkul fiyatları orta gelirlinin alacağı miktarların kat be kat üzerine çıktı. Artık daire, dükkan almak hayal oldu. Uygun fiyatlı arazi bulmak bile mümkün değil.

Durum böyle olunca, bu Tapu Müdürlüğü’nün önüne de yansıyor. Eskiden burada aracınızı park edecek alan bulamazdınız. Tapu önündeki çay ocağında oturacak yer bulunamazdı.

Biz gün içerisinde Tapu Müdürlüğü’ne kaç defa inip, çıktığımızı bilmezdik. Ancak gelinen durum ortada. Şimdi çay ocağında oturmuş müşteri bekliyoruz. “ şeklinde konuştu.

 0.99 SATIŞLARA HİÇ ETKİ ETMEDİ

Hükümetin açıkladığı 0.99 konut faizi kampanyasının satışları hiç etkilemediğini belirten esnaf, “ Etkilese burada bir yoğunluk görürdünüz. Gördüğünüz gibi alan da yok, satan da. Faiz düşüyor, konut fiyatları artıyor. İnsanlar artık konut sahibi olmaktan ümidini kesti” yorumunu yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri