Gaziantep'te Tafik Sorununa ZAMLAR Çözüm Buldu! Gaziantepli artık toplu taşımaya yönlendi ama Toplu TAŞIMAYADA ZAM gündemde

Kent trafiğine kayıtlı 570 binden fazla aracın bulunduğu Gaziantep’te de artan akaryakıt fiyatları sonrası vatandaş da esnaf da kontak açmaya korkar hale geldi. Toplu taşıma araçlarına yönelim ile birlikte Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu da önemli ölçüde azaldı…

Ocak ayından bu yana akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, vatandaşın da esnafın da korkulu rüyası oldu. Özellikle Mart ayında art arda gelen zamlarla 23 lira seviyesini aşan akaryakıt fiyatları, Haziran ayında zirveyi gördü. Geçtiğimiz günlerde yapılan zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 28 lira, benzinin litre fiyatı ise 26 lira oldu.

TRAFİK SORUNU ZAMLARLA ÇÖZÜLDÜ!
Trafiğe kayıtlı 570 binden fazla aracın bulunduğu  Gaziantep’te de akaryakıt zamları sonrası vatandaşlar kontak açmaya korkar hale geldi. Şahsi araç sahibi olan vatandaşlar, zamlar sonrası araçlarını bırakarak toplu taşıma araçlarına yöneldi. Toplu taşıma araçlarına yönelim ile birlikte Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu da önemli ölçüde azaldı. Her gün kendi araçlarıyla trafiğe çıkan araçların seyrelmesi ile birlikte azalan trafik sorunu, kent trafiğinin rahat bir nefes almasını sağladı.

ESNAF, DURUMDAN MEMNUN DEĞİL!
Öte yandan toplu taşıma araçlarına yönelim ile birlikte yoğunluk sorunu başladı. Kentte bulunan toplu taşıma araçlarında iş giriş ve çıkış saatlerinde aşırı yoğunluk yaşandığı görüldü. Bu yoğunluklara çözüm için toplu taşıma araç sayısının artırılması ve seferlerin sıklaştırılması talep edildi. Söz konusu yoğunluklar, toplu taşıma hizmeti sunan esnafı memnun etmedi.

ULAŞIMA YENİDEN  ZAM TALEBİ
Akaryakıt fiyatları başta olmak üzere her gün biraz daha artan maliyetler nedeniyle zor günlerden geçtiklerini kaydeden esnaf, ulaşım ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapılması yönünde talepte bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan Gaziantep Minibüsçüler Odası da taleplerinin dikkate alınmasını bekliyor.

ARAÇ SAYISI AZ YOĞUNLUK YÜKSEK
Konunun esnaf boyutu bu yönde olurken, vatandaş boyutu ise bambaşka. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını çıkaramayan vatandaşlar, toplu taşıma araçlarına yöneldi. Bu yönelim ise kentte yeterli sayıda toplu taşıma aracı bulunmaması nedeniyle sorunlar artıyor.

TRAMVAYLARDA DA DURUM AYNI
Kent ulaşımında önemli bir misyon üstlenen tramvaylarda da durum aynı. Her gün binlerce insanın kullandığı tramvaylarda da yoğunluklar nedeniyle duraklar olup taşıyor. Gaziantep ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak olan GAZİRAY Banliyö Hattı ve Metro gibi projelerin devreye alınmasıyla ulaşımın önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.

Kaynak: Gaziantep Pusula

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri