Gaziantep'te toplu ulaşımda zam sesleri!Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle ulaşım ücretlerine yüzde 100 oranında zam talebi

Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, artan maliyetlerden dertli. Her gün sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar yolcu taşıyan esnaf, akaryakıt fiyatları başta olmak üzere her geçen gün artan pahalılık karşısında isyan etti. Akaryakıt fiyatların gelen zamlar nedeniyle ulaşım ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapılması konusunda taleplerini yineledi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren toplu taşıma esnafının sıkıntıları da giderek artıyor. Akaryakıt zamları ve maliyet artışları sonrasında ilk olarak Ocak ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunmuştu. 15 Ocak tarihinde geçerli olmak üzere yapılan zam ile birlikte Gaziantep’te ulaşım ücretleri 4 liranın üzerine çıkmıştı.

MART AYINDA İKİNCİ ZAM İSTENDİ!
Gaziantep’te toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, maliyet artışları ve akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından Mart ayında Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nde (UKOME) sektör temsilcileri ile birlikte toplu taşıma ücretlerinde yapılacak zamlarla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

ULAŞIM ÜCRETİ 5 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKMIŞTI!
Toplantı sonunda alınan karar gereği belediye otobüsleri ve tramvaylarda tam bilet ücretleri 5 lira 20 kuruş, indirimli ücret ise 4 lira 90 kuruş oldu. Özel halk otobüslerinde tam bilet ücretleri 5 lira 50 kuruş, indirimli 5 lira 20 kuruş oldu. Belediyenin kırsal mahallelere hizmet veren otobüslerde ise tam bilet fiyatı 10 lira 40 kuruş, indirimli ise 8 lira 20 kuruş olarak belirlendi. Öğrenciler belediye otobüslerine ve tramvaya 2 lira 20 kuruştan, özel halk otobüslerine ise 2 lira 70 kuruştan binmesi yönünde karar alındı.

VATANDAŞ, ZAMMIN PENÇESİNDE KIVRANIYIOR
Mart ayında alınan zam kararı esnafı da vatandaşı da memnun etmedi. Vatandaş, Ocak ayında gelen zamla birlikte bütçesinde ulaşım için ayırdığı bedeli artırmak durumunda kaldı. Esnaf ise akaryakıt fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler nedeniyle zor durumda kaldıklarını, bu nedenle zam istemek durumunda kaldıklarını belirttiler. Esnafın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar böyle olurken, vatandaş ise zamların pençesinde kıvranıyor.

ULAŞIMA 330 TL BÜTÇE AYIRIYOR!
Son yapılan zam ile birlikte ulaşım için ayrılan bütçenin arttığını söyleyen vatandaşlar, “ Eskiye oranla ulaşıma daha fazla para ödüyoruz. Gelinen noktada işe yalnızca gidiş-geliş için ödenen tutar 11 TL oluyor. Aylık hesaba vurulduğunda, her ay ulaşım 330 TL para ödemiş oluyor. Vatandaşın bütçesine oldukça yük bindiren bu zammın geri çekilmesini istiyoruz ancak esnafın da içinde bulunduğu durum ortada” diye konuştular.

GBB’NİN KAPISINI YENİDEN ÇALACAKLAR!
Ulaşım zamları ile ilgili tartışmalı süreç devam ederken, akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar sonrası, toplu taşıma hizmeti sunan esnaf, bir kez daha GBB’nin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

YÜZDE 100 ZAM TALEP EDECEKLER!
Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, esnafın artan maliyetler karşısında dayanacak gücünün olmadığını, bu noktada ulaşım ücretlerine yeniden zam yapılması konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yeniden talepte bulunacaklarını kaydetti. Daha önce zam taleplerini dile getirdiklerini kaydeden Çolak, zam taleplerinin yüzde 100 oranında olacağını kaydetti.

Kaynak: Pusula

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri