Gaziantep'te Konut Fiyatlarında FLAŞ ARTIŞ! Gaziantep'te Konut fiyatları yüzde 110 yükseldi!

TCMB verilerine göre konutta metrekare fiyatı 10 bin TL’yi bulan Muğla, konut fiyatlarında en pahalı il oldu. Dört aylık dönemde 10 bin 26 konutun satıldığı ve pahalılığı ile gündem olan Gaziantep ise listede 10. sırada yer aldı…

İnşaat maliyetlerindeki artış ve yüksek talep nedeniyle konut fiyat artışları devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan konut fiyat endeksi verilerine göre mart ayında konut fiyatlarında aylık artış yüzde 9,3 olarak gerçekleşti.

Ülke genelinde yıllık artış yüzde 110’a çıkarak yeni rekoruna ulaştı. Yeni konutlarda yıllık fiyat artışı yüzde 116,5 olurken, yeni olmayan konutlarda yüzde 109,2 olarak açıklandı. Türkiye’de konut satışlarında ortalama metrekare fiyatı 9 bin 502 TL’ye kadar çıktı. Türkiye’nin en büyük illerinden olan Gaziantep’te ise yılın ilk dört aylık döneminde 10 bin 26 konut satıldı.

METREKARESİ 6 BİN TL’Yİ AŞTI

Gayrimenkul piyasasında meydana gelen son gelişmelere ilişkin bir şirketin yaptığı araştırma ile Türkiye’nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı illeri belirlendi.  Araştırma verilerinde, konutta metrekare fiyatı 10 bin TL’yi bulan Muğla ilk sıradayken, pahalılığı ile ön plana çıkan Gaziantep de listede ilk 10’da yer aldı.

Gaziantep satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 8.45 artış gösterdi. Gaziantep şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 6 bin 484 TL olurken, geri dönüş süresi 22 yıl olarak hesaplanıyor. 2022 yılı emlak endeksi ve bölge raporuna göre, Gaziantep şehrinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 486 bin 319 TL ile 810 bin 500 TL arasında oldu.

Kamu bankaları tarafından konut alış-satışlarında hareket sağlanması amacıyla düşürülen kredi faizleri, konut hayali kuran vatandaşların yarasına merhem olmadı. Düşen kredi faizlerinin ardından yükselen konut fiyatları sebebiyle konut satış verilerinde beklenen artış gerçekleşmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri