Gaziantep Şehir hastanesi ne zaman bitecek? Gaziantep'te müteahhitler isyan ediyor! Çimento ve betona bir zam daha! Gaziantep'te kamuya iş yapan müteahhitler ihaleye girmiyor!

Gaziantep’te kamuya iş yapan müteahhitler, inşaat maliyetlerine art arda gelen artışlardan dertli. Maliyetlerin kısa sürede yüzde 500’lere varan oranlarda artması nedeniyle zor günler geçiren kamu müteahhitleri duruma isyan ederken, 2022 yılı içerisinde yapılması beklenen kamu ihaleleri de çıkmaza girdi. Kamuya iş yapan müteahhitler, çimento ve hazır betona gelen zamların ardından alınan ihalelerin bitirilip teslim edilmesinin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan sektörlerden biri olan inşaat sektöründe maliyet krizi yaşanıyor. 2021 yılında iyiden iyiye artan 2022 yılında ise derinleşen maliyet krizi nedeniyle müteahhitler ne yapacaklarını şaşırırken, maliyet artışlarına bağlı olarak konut fiyatları da arttı. Kamuya iş yapan müteahhitler ise artan maliyetlerin neden olduğu fiyat farklarının yeterli oranda ödenememesi nedeniyle iflasına eşiğine geldi.

MÜTEAHHİTLER ÇIKMAZDA!

Gaziantep’te kamuya iş yapan müteahhitler, inşaat maliyetlerine art arda gelen artışlardan dertli. Maliyetlerin kısa sürede yüzde 500’lere varan oranlarda artması nedeniyle zor günler geçiren kamu müteahhitleri duruma isyan ederken, 2022 yılı içerisinde yapılması beklenen kamu ihaleleri de çıkmaza girdi.

ÇİMENTO VE BETONA ZAM!

Ülke genelinde ve kentte manzara bu yönde olurken, çimento ve hazır beton fiyatlarına zam geldiği öğrenildi. Söz konusu zam doğrultusunda Çimentoda 100 TL, Hazır Betonda ise 50 TL arttı. 

Fiyat artışları karşısında bir kez daha maliyetleri artan kamu müteahhitleri, duruma isyan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri