Gaziantep’te konut fiyatları, İstanbul’u geçti…Gaziantep İbrahimli’de 4,5 Milyon TL’ye satılan konut , İstanbul Beşiktaş'ta ki Boğaz Manzaralı Konut 2 Milyon TL’ye Satılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düşük faizli konut kredisini açıklamasının ardından ev fiyatları tavan yaptı. Halihazırda ateş pahası olan konutlarımız, artık İstanbul boğazına nazır konutların bile üstünde fiyatla satışa çıkarılıyor. Gaziantep İbrahimli’de 4,5 Milyon TL’ye satılan konut ile İstanbul Beşiktaş'ta 2 Milyon TL’ye satılan konutu karşılaştıran vatandaşlar isyan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut fiyatlarındaki fahiş artıştan vatandaşın daha az etkilenmesi amacıyla faiz oranlarında indirime gidildiğini duyurdu. Faiz indirimini duyan fırsatçılar konut fiyatlarında yüzde 100’e varan fiyat artışı yaptı. Gaziantep’te ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, internet sitelerinde konut fiyatlarındaki ani yükselişe isyan etti.

VATANDAŞ ARTIK EV ALMA UMUDUNU YİTİRDİ

Kent genelinde konut fiyatlarındaki artışı İstanbul ile karşılaştıran Gaziantepliler, kentte boğaz manzarası aradı. İstanbul Beşiktaş, Üsküdar, Beylikdüzü ilçelerindeki konut fiyatlarının Gaziantep Güvenevler, Emek, İbrahimli bölgelerindeki konut fiyatlarının dahi altında kaldığını gören vatandaşlar şaştı kaldı.

İNŞAAT MALİYETLERİ SEBEP, ZAM SONUÇ

İnşaat maliyetlerinin artışı sebebiyle faiz indirimi uygulansa da maliyetlerden olumsuz etkilenen birçok inşaatçı indirimden de faydalanamadı. Konut satışlarında hareketlilik amaçlanırken yükselen fiyatlar Gaziantep’te ev sahibi olmak isteyenlerin umutlarını da tüketti. Ne maliyetler düştü, ne vatandaş ev sahibi olabildi. Kentte tek değişen artan fiyatların yeniden artması oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri