Kuzeyşehirde Vurgun Yapan Belli mi? Kim Bu Emlakçılar? Ayda Milyon Milyon Tomarla Para Götürüyorlar!

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinin kuzey tarafında bulunan ve 5. organize sanayi bölgesine yakın 8.5 milyon metre kare arsanın üzerine kurulacak olan 50 bin konutluk Kuzeyşehir konutlarının yapımı devam ederken ilk etapta TOKİ, 3 bin 300 ve ikinci etapta da 8 bin 500 konutun kurasını çekti. Bu kuralar üzerine 5 bin 154 hak sahibi konutlarına geçerken yaklaşık 5 bin konutunda yapımının halen devam ettiği belirtildi. Bu nedenle, kura çekimi sonrası konukları çıkan hak sahiplerinin bir çoğunun dairelerini genellikle o bölgede emlakçılık yapan kişilere ucuz bir şekilde satarak emlakçıların milyonluk rant vurgununa yol açtıkları bildirildi.

KUZEYŞEHİR’DE 50 BİN KONUT PLANI
Gaziantep’in kuzeyinde Toki, Büyükşehir Belediyesi ve Şehitamil Belediyesi ortaklaşa olarak 8.5 milyon metre kare alanının üzerine 50 bin konut planladıkları öğrenilirken bu konutların ilk temeli 2018 yılında atıldığı ve 4 yılda toplam 5 bin 154 dairenin hak sahiplerine verildiği ve yaşamın başladığı öğrenildi. Bu hak sahiplerinin bir çoğunun konutlarını kura çıktığı gün bekleme süresi olmaması nedeniyle aynı gün sattıkları öne sürüldü.

KUZEYŞEHİR’DEKİ KONUTLARIN % 45’İ EL DEĞİŞTİRDİ
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Kuzeyşehir’deki yaklaşık 11 bin konutun hak sahiplerinin çoğunun kendi evlerine taşınmadın sattıkları ve bu rakamların da % 45 dolayında olduğu kaydedildi.

EMLAKÇILAR MİLYONLUK KURA RANTI
Gaziantep’teki bazı emlakçıların Kuzeyşehir’de kurası çıkan isimleri tespit ederek daireleri ucuz fiyata satın aldıkları ve bunu daha sonra yüksek paralara satarak büyük rant elde ettikleri söyleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri