Gaziantep'te Esnafta Dertli Vatandaşta. Fırsatçılara meydan verilmeyecek

Covid-19 Salgını ve dövizdeki dalgalanma sonrası başlayan ekonomik kriz, esnafı da olumsuz etkiledi. Her geçen gün artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiren esnafın dertleri artarken, fırsatçı ve stokçular da yeniden iş başında. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, sürdürdükleri çalışmalar ile fırsatçılara meydana verilmeyeceğini, vatandaşların da bu kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafın sıkıntılarına ve yapılan çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Esnafın sıkıntılarını gidermek adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Küsbeoğlu, “Esnafımızın yaralarını sarmak için neler yapabilirizin çalışmasını yapıyoruz. Ramazan ayında dar gelirli ailelerimize yönelik GAZİMEM projesi kapsamında yardımlarımız oldu. Bu proje kapsamında ailelerimize kentimizde ki bakkallarda kullanılmak üzere çek verdik. Bu şekilde hem ailelerimize hem de mahalle aralarında bakkallarımıza destek olmayı amaçladık.”

“ESNAFIN SERMAYESİ AZALDI”

Mart 2020 tarihinde başlayan Covid-19 Pandemisi döneminde esnafın büyük zarar gördüğünü kaydeden Küsbeoğlu, “Bu süreçte kapananlar kadar birçok esnaf mağdur olduğundan çalışmalarımızı tüm sektörlere yönelik oldu. COVİD-19 döneminde lokanta, berber, servisçiler, kuaförler, kantinler ve kahvehanelere öncelikli olarak destek sağlandı. Esnafımız sermayeye ihtiyacı vardı. Çünkü dövizdeki dalgalanma esnafımızı tamamen mağdur etti. Yani esnafın sermayesi dörtte bire düştü. Onun için esnaf kefaretlerden düşük faizli, anlaşma yaptığımız diğer bankalardan kredi çekme, KOSGEB ve İŞKUR destekleri desteklemeye çalışacağız.”

İŞ YERİ AÇMAK İSTEYENLERE DESTEK

İş değiştirmek isteyen ya da yeni iş yeri açanlara KOSGEB tarafından destek verildiğini hatırlatan Küsbeoğlu, “Bu kredilerde bir yıl ödemesiz üç ile 10 yıl arasında ödemek şartıyla kredi veriliyor. Bu konuda ki çalışmalarımız sürüyor. Yeni iş açanlar ve iş değiştirmek isteyenler bu tür kredilerden faydalanabilirler.”

VATANDAŞLARA ALIŞVERİŞ UYARISI

Dövizin dalgalanması sonucunda fırsatçılar, stokçular ve menfaatçiler ortaya çıktığını kaydeden Küsbeoğlu, “Bu insanlara meydan vermeyeceğiz, vermemeye de devam ediyoruz. Halkımız, ürünlerin fiyatlarına ve etiketine baksın. Çünkü gelişigüzel değil, fiyat bakımından hangisi daha uygunsa o mağazadan alışveriş yapsınlar. Gelişigüzel ve etikete bakılmadan alışveriş yapıldığında şikâyet artıyor. Ayrıca ihtiyacımızın dışına çıkmayalım. Yani tezgâhta ürün kalmadığından diğer gün zamlı oluyor. O yüzden bilinçli alışveriş yapalım.”

ESNAF YASAYI BEKLİYOR

Perakende Yasası’nın çıkarılmasıyla haksız rekabetin ortadan kaldıracağını söyleyen Küsbeoğlu, “Kimin perakende veya toptan sattığı ya da kimin stokçu olup olmadığı belli değil. Perakende Yasası çıktığında herkes kendi işini yapacak, aynı meslekten olan işyerleri yan yana açılmayacak” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri