İpek Toka

Dünyanın en değerli dokularından birisi olan ipek, oldukça zor elde edilen bir kumaş türü olmasıyla bilinir. İpeği bu denli popüler kılan yalnızca işlenmesinin meşakkatliliğinden diye düşünebilirsiniz. Özellikle ipek kumaşının sıklıkla tercih edilmesinin sebepleri arasında kumaşın parlaklığı, pürüzsüzülüğü, ve yumuşaklığı ön sıralardadır. İpeğin tarihçesi çok eski zamanlara dayanıyor olsa da özellikle maliyet düşürmek adına yapay ipeğin ve sentetik dokuma maddelerinin tercih edilmesiyle ipek kumaşının değeri daha da artmıştır. İpek kumaşını diğer kumaş türlerinden ayıran en önemli özelliği, şifalı bir yapıya sahip oluşudur. Sağlıklı yapılarıyla birçok alanda tercih edilirler ve bunlardan birisi ipek tokalardır.

İpek tokalar, özellikle son zamanlarda oldukça popüler ve göze hitap eden alternatifler haline gelmişlerdir. Şık görünümlerinin yanı sıra ipek tokalar, ipek kumaşının içeriğindeki proteinler sayesinde küf ve mitelara karşı kalkan görevi görmektedir. Hipoalerjik bir yapıya sahip olan ipek toka, yabancı maddeleri bünyesine kabul etmeyerek saçlarınıza temiz ve sağlıkla eşlik eder.

İpek kumaşının ipek tokalar olarak karşımıza çıkmasının en büyük nedeni ise ipeğin saçlara oldukça fazla fayda sağlamasından kaynaklanır. İpek tokalar, ipeğin yapısı sayesinde saç kırılmalarını önlemektedir. Saç kırılmalarını engellemekle birlikte ipek toka, kıvırcık saçların dolaşmasının da önüne geçmektedir. İpeğin sağladığı avantajlarından en yüksek derecede verim almak için sıklıkla ve uzun süre kullanmak önemli bir noktadır.

İpek Toka Modelleri ve Fiyatları

%100 saf İpek tokanın saçlara sağladığı avantajlar bir hayli fazladır. İpek tokalar, saç kırılmalarının önüne geçmekle beraber saçların dolanma sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Özellikle curly girl methodun vazgeçilmezlerinden biri olan ipek tokalar, pineapple toplama biçimiyle saçlarınızda karışıklık yaratmayacak ve buklelerinizi koruyacaktır. Hafif ve narin yapılarıyla ipek tokaların en güzel özelliklerinden biri de saçınızı koparmamasıdır.

Yüzde yüz saf İpek tokaların sağladığı avantajların yanında sahip oldukları estetik görünüm de ipek tokaların sıklıkla tercih edilmesine neden olmaktadır. Özellikle birçok farklı alternatif sunan ipek toka modelleri, kullanıcıların oldukça dikkatini çekmektedir. İhtiyaca ve zevkinize yönelik farklı boyutlarda ve şekillerde seçim yapabileceğiniz ipek toka modelleri, aynı zamanda birçok farklı renk skalasına sahiptirler. İpek kumaşının sahip olduğu parlaklık ve ipek tokaların canlı renkleri birleştiğinde bir görsel şölen sunmaktadır.

İpek toka modellerinden en bilineni klasik toka şeklindeki orta ve büyük boy ipek tokalardır. Orta ve büyük boy ipek tokanın şekli bilindik olsa da görsel olarak kesinlikle sınırları zorlamaktadır. Saçınızın yapısına göre seçim yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Klasik toka boyutunun aksine daha çok ipek kumaşının kullanıldığı kalın ipek toka modelleri ya da ince yapıdaki thin ipek toka modelleri de zevkinize göre farklı renklerde satışa sunulmuştur. İpek toka modellerinden bir diğeri, farklı duruşu ve dikkat çekici görünümleriyle Betty modelidir. Saçınızda daha çok yer kaplayacağı ve bilinen duruşun dışına çıkacağı için betty model ipek tokalar da sizin tercihiniz olabilir. İpek toka modellerinden bir diğeri ise ipek saten fiyonk tokalardır. İpek saten fiyonk tokalar, klasik tokaya ek olarak saçınızı topladığınızda saçınızı fiyonk yapmışçasına bir görünüm oluşturmaktadır.

İpek toka fiyatları, özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Satın alacağınız ipek tokanın kumaşının kalitesi, rengi, ve modeli ipek toka fiyatlarını değiştiren etkenler arasındadır. İpek toka fiyatlarını değiştiren en büyük etmen, İpek tokanın yüzde yüz saf ipeğe sahip olmasıdır. İpek, üretimi zor olan bir hammadde olduğundan %100 saf ipek tokalar, alternatiflerine göre yüksek skalada görülebilmektedir. Ancak ipeğin sağladığı avantajlardan yararlanmak için ipek tokanın yüzde yüz saf ipekten üretildiğinden emin olmalısınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri