Hurdacı cinayetlerindeki sır perdesi rant kavgası mı? Gaziantep’te hurda sektöründe ne kadar para dönüyor?

Gaziantep’te dün arkası arkasına iki hurdacı cinayeti gerçekleşirken dün sabah saatlerinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Emirhan Nur’un ardından yine Seyfettin Çabuk’un öldürülmesi kamuoyunda biranda dikkat çekerken iki hurdacının da öldürülmesinde en büyük neden olarak hurdada dönen milyon TL’lik rantlardan kaynaklandığı iddia edildi.

GAZİANTEP’TE KAÇ HURDACI VAR VE DÖNEN YILLIK RANT DEĞERİ

Gaziantep’te 500’e yakın hurdacı olduğu ve yıllık hurda da dönen rantın 1.5 milyar TL olması nedeniyle bu sektörün iştah kabarttığı ve bu nedenlede hurdacılar arasında büyük bir rekabet olduğu belirtildi.

HANGİ HURDALAR NEREYE SATILIYOR?

Türkiye’nin 6. büyük kenti olması nedeniyle ve yaklaşık 50 bin Suriyelinin de Hurda toplayarak hurda sektörünün büyümesinde etkili rol oynadıkları öğrenilirken toplanan demir hurdaların Osmaniye ve İskenderun’a kağıt hurdaların ise Kahramanmaraş’a, plastik hurdanın da Gaziantep’e belirlenirken, bakır hurdasının da İstanbul’a satıldığı ifade edildi.

İKİ HURDACININ SIR PERDESİ

Gaziantep’te iki genç hurdacının peş peşe öldürülmesinden sonra polis, cinayetlerdeki sır perdesini aralamaya devam ederken, bizim yaptığımız araştırmada öldüren ve ölen hurdacıların büyük bir piyasadan mal alımı gerçekleştirdikleri iddia edilirken bunların paşlaşım sırasında anlaşmazlıktan dolayı cinayetin işlendiği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri