Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Güneş ışınlarının korunmasız ciltle temasında olumsuz bazı durumlar ortaya çıkabilir. Olumsuz bu durumlar, cildin yaşlanma etkisini hızlandırabilir, ciltte oluşumuna sebep olabilir, kırışık oluşumunu tetikleyebilir ve cildin nem seviyesini düşürebilir. Cildi bu zararlı etkenlerden korumak için kişiler mutlaka güneş kremi kullanmalıdırlar.

Güneş kremlerini yalnızca yazın kullanmak doğru bilinen yanlışlar arasında en büyüğüdür. Güneş koruyucu kremler 4 mevsim güneşin zararlı ışınlarına karşı önlem almak amacıyla kullanılmalıdır.

Farklı cilt tipleri için üretilmiş farklı güneş koruyucu kremler bulunur. Cilt tipine uygun güneş kremi seçerken dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta vardır. Örneğin kuru ciltler için güneş kremi seçimi ürünün cilt tipine uygunluğu, suya dayanıklılığı, içeriği ve SPF aralığı bu önemli noktalar arasında bulunur.

Güneş koruyucu krem kullanımı kişilerin cilt kanserine yakalanma riskini yarı yarıya indirir.

Bildin genel sağlığını korur.

Güneş ışınlarının cildi kurutmasını ve nemini kaybetmesini engeller.

Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur.

Cildin derinliklerine temas eden ve kolajen üretimini azaltan ultraviyole ışınları, cildin katmanlarına kalınlaştırır. Bu durumda deride kırışıklıklara neden olur. Bu noktada güneş kremi kullanımı cildin erken yaşlanmasını da önüne geçer.

Güneş alerjisi olan kişileri korur.

Güneşin zararlı ışınları, ciltteki pigmentlerde bozulmaya sebep olabilir. Bu bozulmalar cilt tonunda eşitsizlikler yaşanmasına sebep olabilir. Koruyucu güneş kremleri güneş ışınlarının sebep olduğu cilt rengindeki eşitsizliğin önüne geçer ve güneş lekelerinin oluşmasını engeller.

Güneş ışınlarının her cilt tipi için etkileri farklıdır özellikle hassas ciltlerde güneş ışınları kızarıklıklara sebep olur. Koruyucu güneş kremleri, bu kızarıklıkların önüne geçer.

Faydasını görmek için güneşe çıkmadan önce mutlaka kullanmalı ve hatta 2-3 saatte bir yenilemek gerekebilir.

İyi Bir Güneş Koruyucu Nasıl Olmalı?

Güneş ışınlarının zararlı olabilecek UVB ve UVA Buna karşı koruyucu etkileri bulunmalı

Cilt yapısını tahriş etmemeli ve alerjiye sebep olmamalı

Kokusuz ve parfümsüz olmalı

Kişileri zararlı ışınlardan koruyabilecek yeterlilikte içeriğe sahip olmalı

Tercih edilecek güneş kremi dermo-kozmetik nitelikte olmalı

Terlemeye ve suya karşı dayanıklı olmalı

Bireyler güneş koruyucu seçimlerini renkli güneş kreminden yana da kullanabilirler. Her cilt için ayrı özellikte üretilen güneş kremlerini Bioxcin web sitesini ziyaret ederek ayrıntılı bir biçimde inceleyebilirsiniz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri