Yünlü İp Çeşitleri ve Fiyatları

Alacağınız örgü ipleri türü ne olursa olsun ödeyeceğiniz tutar daima uygun olmalı

Yummak mağazasını duymayan kaldı mı? Bizce çok nadirdir. Çünkü Türkiye’nin en sevdiği yumak mağazası bu adres oldu. Örgü alışverişinde önde gelen yummak mağazası herkesi mest ediyor. Onlarca örgü ipi ve markası, örgü malzemeleri, en ekonomik fiyatları ile fırtına estiriyor.

Sizler de şu anda çok şaşırmış olabilirsiniz. Ancak mağazayı ziyaret ettiğinizde ve uygun fiyatları gördüğünüzde çok mutlu olacaksınız. Hatta bu kadar da değil, dahası var. Ne mi? elbette ki birinci sınıf nitelik ve kalitedeki örgü malzemeleridir.

İhtiyacınız olabilecek yünlü ip ve diğer tüm örgü iplerini, malzemelerini yummak mağazası sizler için hazırlamıştır. Mağaza üzerinden istediğiniz ürüne kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. O halde hazırım diyorsanız detaylara geçebiliriz.

Yünlü İp Seçenekleri Neler?

Yünlü ip seçeneklerinde sınır tanımayan yummak da her şey var. Aradığınız ip özellikleri, nitelikleri ve kalitesi bu adreste sizleri karşılıyor olacak. Rengarenk ip seçenekleri de başta olmak üzere örgü iplerinin en sevilen yünlü ipler tasarımlarınızda sizlere ilham verecek. Peki, hangi tür yünlü ipler var?

Yummak mağazasında bulunan birçok yünlü ip türünden ve markasından bazıları şu şekildedir:

  • Nako spaghetti 941
  • Nako süper inci 999
  • Alize angora gold simli 1 krem
  • Nako şenet 6383 nako ip

Ve buna benzer daha pek çok yünlü ip mağazada mevcuttur. Üstelik 50’ye yakın renk seçenekleriyle her biri aradığınız o ip türü olacak. Örgü tasarımlarınız için rotanızı yummak mağazasına çevirmeye ne dersiniz? Bizce de tam zamanı!

Hangi Örgü İpi Tercih Edilmeli?

Örgü örmeden önce ne tür tasarımlar çıkaracağınızı öncesinden belirlemelisiniz. Eğer elinizde net bir tasarım şablonu olursa öreceğiniz örgüler için doğru ipi seçme imkânı yakalayabilirsiniz. Şöyle ki ilk yapmanız gereken şey mevsime karar vermektir.

Yani hangi mevsim için örgüler örmek istiyorsunuz, bunun cevabı önemlidir. Cevabını verdiğiniz zaman hangi ipi seçmeniz gerektiği konusunda kolaylık yaşayacaksınız. Çünkü yummak mağazasında her mevsime uygun olabilecek örgü ipi türleri yer alıyor. Mesela bir tane örnek verelim.

Günümüzde her mevsime uygun olan ve hatta yaygın olarak kullanılan ip türü, gazzal ip olmuştur. Bu ipi ve daha fazlasını seçmek için mağazayı incelemeniz yeterli olacaktır. Zira mağazanın satıcıları ile iletişime geçerek daha detaylı bilgiler de alabilirsiniz.

Gazzal İp Nedir? Ne Tür Örgüler Örülür?

Gazzal ip, her mevsim için sıklıkla tercih edilen bir yünlü ip türüdür. İçeriğini ise %50 pamuk ve %50 akrilik oluşturmaktadır. Bu yönüyle de yumuşak dokusu sayesinde cildi tahriş etmez. Hassasiyet gerektiren bir iptir ve bir o kadar da kalitelidir. Yün örgüler örerken mevsimler için bu ip türünü tercih edebilirsiniz.

Ayrıca gazzal ip ile birçok türde örgüler örebilirsiniz. Çocuklara şapka, çorap, kıyafet vb. gibi örgüler tasarlayabilirsiniz. Aynı şekilde sevdikleriniz için el emeği göz nuru örgüler örebilirsiniz. Kendiniz için şık eldivenler, şallar ve daha bir sürü örgüler örebilirsiniz. Yani hayalinizde var olan her türlü tasarımı gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Örgü iplerinde Esneme Olur Mu?

Her örgü ipinin özelliği ve niteliği farklıdır. Hepsi de örgü işinde ilk tercih edilen ipler olmaktadır. Ancak tercihlerinize göre de şekillenen ip türleridir. Örgü iplerinin çoğunda esneme olmazken bir kısmında da esneme olabilmektedir.

Bu örgü örme stilinize göre de değişebilir. Eğer örgü örerken elinizi çok sıkarsanız örgüler biraz daha sert ve esnemeyen yapı da olacaktır. Aksine elinizi gevşek tutarsanız örgüler daha yumuşak ve esnek olacaktır. Bunun dışında esneklik payı az da olan ipler vardır elbette.

Seçimlerinizi yaparken örgü iplerinin özelliklerini incelemenizi öneririz. Bu sayede ip hakkındaki tüm detayları alışverişinizi yapmadan önce analiz etmiş olacaksınız.

Örgü İpleri Pahalı Mı?

Alacağınız örgü ipleri türü ne olursa olsun ödeyeceğiniz tutar daima uygun olacak. Yünlü ip, gazzal ip, nako ip ve çok daha fazlası en ucuz fiyatları ile görenleri şaşırtmaya devam ediyor. Evet, o şaşıranlardan biri de siz olacaksınız. Neden mi?

Çünkü yummak mağazası adeta müşteri yanlısı oluyor. Ekonomik dalgalanmalara rağmen fiyatlarını artırmayan ve en uygun fiyatları sunan yummak, bu yüzden herkesin ilk tercih ettiği adres oluyor. Üstelik kaliteyi ucuza alma imkânı sunuyor. Daha ne olsun diyorsanız bu özellikler, mağazayı ziyaret etmeniz için güzel bir sebep…

O halde rotanızı belirleyin ve bugün kendinizi şımartın. Renkli yünlü ipler alın ve örgü örmeye başlayın.

Örgünün İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Örgü örmek, insanlar üzerinde olumlu etkiler bırakmaktadır. Yapılan tüm çalışmalar ve araştırmalar neticesinde ortaya konan veriler, örgü örmenin stresi uzaklaştırdığı görülmüştür. Öyle ki örgü örmek oldukça keyifli ve mutluluk veren bir el işi hobisidir.

Sizler de örgü işine başlayarak güzel bir hobi edinebilirsiniz. Hem bu hobi psikolojik ve fiziksel olarak sizlere çok iyi gelecek. Yummak ile tanışın ve hayallerinizdeki tasarımları yaşatın. Keyifli alışverişler dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri