Gaziantep'te ZAM GÖRMEYEN BİR HUZURUMUZ KALMIŞTI. YÜZDE 360 ZAM

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, huzurevi ücretlerindeki %360 zamma dikkat çekerek eleştirellerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Türkiye genelinde hizmet veren huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300-360 arasında zam yapıldığına dikkat çekerek, “Zam görmeyen bir huzurumuz kalmıştı.” dedi.

HUZUREVİ FİYATLARINA ZAM GELDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, AKP iktidarının huzurevindeki emekli vatandaşları şok eden bir zam yapmasının tam bir akıl tutulması olduğunu ifade ederek, “Maaşlar daha zamlanmadan eriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye genelinde hizmet veren huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinin aylık ücretlerine yüzde 300-360 arasında zam yapıldı. Resmi yazıda eylül ayından itibaren zamlı tarifeye geçilmesi istendi. Buna göre, 3 bin 551 lira olan tek kişilik oda fiyatı 10 bin 652 lira, çift kişilik odanın 3 bin 110 lira olan kişi başı ücreti ise 9 bin 331 lira oldu. Huzurevlerinde birlikte kalan eşlerin 4 bin 834 lira ücret ödediği süit oda fiyatına ise yüzde 360 oranında zam yapılarak 17 bin 336 liraya çıkarıldı. Çift kişilik süit odanın tek kişi ücreti ise aylık 4 bin 437 lirayken 13 bin 309 lira oldu.” diye konuştu.

BİRAZ VİCDAN YAHU

AKP iktidarında Cumhuriyet tarihinde duyulmamış yeni vergi isimlerinin literatüre girdiğini belirten Meriç, “Bu konu sosyal medyada artık trajikomik paylaşımlara dönüştü. Siz emeklilere yüzde 300 zammı yaptınız ki huzurevinde yüzde 300 zam yapıyorsunuz. Biraz vicdan yahu. Yaşlılarımızın yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekirken, onları yaşayamayacak hale getirmenin kime ne faydası var? Huzurevine gittim ve orada kalan vatandaşlarımızla konuştum. Aldıkları maaşlar zaten açık veriyor. Bu zamlardan sonra artık emekli maaşı ile huzurevine giremeyecek hale gelecekler. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama var? Huzurevleri devletin evidir. Yaşlı vatandaşlarımız ekonomik olduğu için oraya gidiyorlar. Ancak, son zamlardan sonra huzurevinde kalmak lüks oldu. Bu nasıl bir ekonomi yönetimi, bu nasıl ülke yönetmek!” dedi.

Meriç, bu konunun takipçisi olacağını ve TBMM’de gündeme getireceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri