Gaziantep’te Köylülerin taş ocağı isyanı

Gaziantep’in Cerit Yeniyapan ve Acaroba köyleri arasındaki bölgeye yeni bir taş ocağı açılması yönündeki haber üzerine civar köylerde yaşayan vatandaşlar Gaziantep-Nurdağı karayolunda toplanarak eylem yaptı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yol kenarında eylem yapan yüzlerce vatandaş, “Burada daha önce açılan taş ocakları tarla, bağ ve bahçelerimizi olumsuz yönde etkiledi. Yeni bir ocağın açılması demek hayatımızın tamamen bitmesi demek” şeklinde tepki gösterdi.

Eski Adana yolu olarak da bilinen yol üzerindeki dağlık bölgede farklı taş ocaklarının faaliyet gösterdiğine dikkat çeken eylemciler, “Bu bölge Gaziantep’in havası en temiz bölgesiydi. Burada yetişen sebze ve meyveler lezzetiyle bilinir ve büyük rağbet görürdü. Ancak yıllardır burada faaliyet gösteren ocaklardan çıkan toz köylerimizi mahvetti. Yenisi de kurulursa bağ, bahçe, tarla ve hayvancılık tamamen bitecek. Sağlık açısından zaten zararları ortada” diye konuştu.

Kararın duyulması üzerine yüzlerce vatandaşın toplanıp araya geldiğini dile getiren eylemciler, “Bu vatanın evlatlarıyız; vatanı kuran da seven de biziz. Burası vatan denilince hemen ayağa kalkacak insanlarla dolu. Devlet büyüklerimizin ve yetkililerin sesimizi duyarak bu vahim hataya engel olmalarını istiyoruz” dedi.

Bölgeye taş ocakları açılmasından daha önce “Ölüm yolu” olarak bilinen Gaziantep Nurdağı yolunun bir an önce çift şerit olarak düzenlenmesi gerektiğini belirten Eski Şarkaya Köyü Muhtarı Ali İhsan Keser, “Burada taş ocağı istemiyoruz. Çevredeki köyler halen toz toprak altında kalmış durumda. Yeni ocak açılırsa nefes alamayız. Hem burada yıllardır ölümlerin yaşandığı bir yol sorunumuz var. Ocak kararından önce bu ölüm yolunun bir an önce yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri