İkbal ve Ayşenur İçin Yıldırım'dan Adalet Çağrısı

Türkiye 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından yarım saat arayla aynı yaştaki iki genç kızın ölümüne ağladı..

Fatih'te kasap olduğu öğrenilen Semih Çelik (19), eski sevgilisi olduğu öğrenilen İkbal Uzuner'in (19) başını kesip Edirnekapı surlarından aşağı attı. Çelik'in Eyüpsultan'da da sevgilisi olduğu öğrenilen Ayşenur Halil'i (19) öldürdüğü ortaya çıktı. Türkiye'nin kanını donduran olaydan sonra Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, adalet çağrısı yaptı. Yıldırım, caydırıcı cezaların şart olduğuna vurgu yaptı.

“Adalet, sadece kitaplarda yazan değil, vicdanlarda karşılık bulan bir kavramdır” diyen Yıldırım, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadelede caydırıcı cezalar şarttır. Hukukun adaleti sağladığı, toplumun vicdanını rahatlatan ve güvenle yaşanabilecek bir düzen istemek, en temel vatandaşlık ve insani hakkımızdır. Yetkilileri bu konuda harekete geçmeye, adaleti sağlamak için güçlü adımlar atmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

TEDAVİ GÖRMÜŞ

Kan donduran olay önceki gün İstanbul'da yaşanmıştı. Eyüpsultan'da psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Semih Çelik (19), kendi evinde 15.30 sıralarında Ayşenur Halil'i daha sonra 16.00 sıralarında ise Fatih Edirnekapı Surları'nda, İkbal Uzuner'i öldürmüş, daha sonra intihar etmişti. Semih Çelik'in farklı tarihlerde 6 kez ruh sağlığıyla ilgili hastaneye gittiği belirlendi. Çelik'in, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'ne tedavi için gittiği belirlendi.

SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze sırasında İkbal ve Ayşenur'un yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

İKBAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Kan donduran olayın ardından bugün İkbal Uzuner için Fatih Camii'nde öğle namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenazeye İkbal'in ailesi, İstanbul Valisi Davut Gül ve çok sayıda kişi katıldı. Namazın ardından Uzuner'in cenazesi Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi. İkbal'in yakınları cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekti.

AYŞENUR'UN ANNESİ TABUTA SARILARAK AĞLADI

Eyüpsultan'da Semih Çelik'in öldürdüğü Ayşenur Halil de son yolculuğuna uğurlandı. Gaziosmanpaşa'daki evinin önüne getirilen cenaze helallik alındıktan sonra Pazariçi Sadet Camisine getirildi. Öğlen namazının kılınmasının ardından Ayşenur'un cenaze namazı kılındı. Cenazeye Ayşenur'un ailesi, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve çok sayıda kişi katıldı. Ayşenur Halil'in annesi güçlükle ayakta dururken anne kızının tabutuna sarılarak 'Ne oldu annem' diye ağladı. Ayşenur yakınları da gözyaşı döktü. Cenaze Taşlıtarla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri