En çok işçi ölümünün yaşandığı iller belli oldu! Gaziantep Yine Ön Sıralarda!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi yüksekten düşme, ezilme, patlama, yanma, elektrik çarpması, zehirlenme gibi olaylardan dolayı Eylül ayında 152 kişinin yılın ilk dokuz ayında ise en az Bin 371 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Eylül 2024 iş cinayet raporunu yayımladı. 2024 eylül ayında inşaat, yol, tarım, orman, taşımacılık, ticaret, büro ve madencilik gibi olaylardan dolayı ölümler yaşandı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, işçi ölüm raporlarını sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Yayınlanan rapora göre cinayetlerin yüzde 28, inşaat- yol sektöründen 42 kişi, yüzde 22 tarım- orman sektöründen 33 kişi, yüzde 15 taşımacılık sektöründen 23 kişi, yüzde 5 ticaret-büro sektöründen 8 kişi yüzde 5 maden sektöründen ve 7 kişi yaşamını yitirdiği öğrenildi.

3’ü çocuk 141’i mülteci olmak üzere toplamda 152 kişi hayatını kaybederken ölüm sebepleri ise yüzde 23 trafik servis kazası, yüzde 20 ezilme- göçük, yüzde 17 yüksekten düşmeden dolayı olduğu tespit edildi.

İşçi ve iş cinayetinde hayatını kaybeden iller arasında İstanbul (11), Adana (9), Ankara (8), Antalya (7), Gaziantep (6) ve Konya (6) gibi iller yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri