GAZİANTEP'İN DEV İHALESİ! SEZER CİHAN DUYURDU... DÜLÜK TÜNELİ İHALESİ 18 EKİM'DE!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Gaziantep için önemli bir gelişme olan Dülük Tüneli'nin 18 Ekim'de ihaleye çıkacağını duyurdu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı (GAOSB) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) iş birliğiyle geliştirilen projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda yapım protokolünün imzalandığını açıkladı. Cihan, projenin yıl sonuna kadar tamamlanarak temelinin atılmasının planlandığını belirtti.

Sezer Cihan, Dülükbaba Tüneli’nin Gaziantep'in ulaşım ağında önemli bir rol oynayacağını ve şehri doğrudan otobana bağlayacağını belirtti. Cihan, ”Projeye ayrılan bütçe 7.2 Milyar TL olarak belirlendi. İhale 18 Ekim’de yapılacak. Tünelin, projelendirme sürecinden itibaren iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. O-54 Çevre Yolu ve D-400 Devlet Yolu'nun D-400 Batı Dülük Kavşağı'nda kesiştiği noktadan başlayacak. Proje, 3,3 kilometre uzunluğunda çift tüp tünellerden ve 5 adet köprülü kavşaktan oluşacak, toplamda 6,6 kilometrelik bir güzergahı kapsayacak. Tarsus Adana Gaziantep (TAG) Otoyolu ve Gaziantep OSB kavşağını Dülük Ormanları'nın altından geçerek birbirine bağlayacak. Projenin amacı, D-400 kara yolu ile O-54 çevre yolu arasında yeni bir bağlantı yolu oluşturarak, yoğun lojistik trafik yükü altında bulunan bu güzergahtaki trafik yükünü hafifletmek, şehir geçişlerini ve çevre yollarını lojistik yüklerden arındırmak ve kesintisiz erişim sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.

Trafik Yükünü Azaltacak

Sezer Cihan ayrıca, Dülükbaba Tünel Projesi'nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin ulaşımını rahatlatacağını ve İpekyolu’ndaki trafik yükünü azaltacağını ifade etti. Dülükbaba Tünel Projesi’nin, 250 bin kişinin çalıştığını belirten Cihan, “Kent merkezinden OSB’ye kesintisiz ulaşımın sağlanacağı proje kapsamında çevre yolu ile alternatif bağlantı imkanı da sağlanacak. Proje, bağlantı yollarıyla beraber 8 bin 600 metre uzunluğunda olacak; 5 yeni köprülü kavşak yapılacak. 3’er şeritten oluşacak Tünelin tamamlanmasıyla birlikte, Gaziantep ile 5. Organize Sanayi Bölgesi arasındaki mesafenin kısalması ve trafik akışının hızlanması bekleniyor.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri