SURİYELİLER DÖNECEK! FATMA ŞAHİN'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

ABD'nin New York şehrine giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, heyecanlandıran bir gelişmeyi açıkladı. Suriyeli mültecilerin ülkelerine gitmesi için çalışmalar başladı.

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı'na ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, heyecanlandıran bir gelişmeyi açıkladı. Suriyeli mültecilerin ülkelerine gitmesi için çalışmalar başladı.

Şahin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in daveti üzerine New York'ta düzenlenen Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu Toplantısı'na katıldı. Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri görevindeyken 2015'te Gaziantep'i ziyaret eden ve şu an BM Genel Sekreteri olan Antonio Guterres'e, o zamanki ziyareti ve bugünkü "cesaretli duruşu" için teşekkür etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gaziantep’i ziyareti sırasında kentin dörtte birinin mülteci olduğunu ve yapılan çalışmaları görünce dünyada 15 belediye başkanının bulunduğu Türkiye’den de sadece Gaziantep’in bulunduğu “Danışma Kurulu’na” aldı. Sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i de New York’ta düzenlenen toplantıya davet etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in “Bu dünyayı mahvettik. Önce kendimizle sonra doğayla savaştık. Şimdi de işin içinden çıkamıyoruz.” Dediğini dile getiren Şahin, New York’ta açıklamalarda bulundu. Şahin, Halep yolunun açılması ve Gaziantep’teki mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şahin, "Artık Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Esad'ın oturup bir masada bunu konuşmaları lazım. Bölgeyi kaostan kurtarıp ayağa kaldırmamız lazım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri