Malatya'da Yine Deprem! Uzmanlardan Ciddi Uyarı: Fay Hatları Alarm Veriyor

Dün gece saatlerinde meydana gelen ve Malatya'daki vatandaşları uykusundan uyandıran 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 12:54 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha oldu, uzmanlar uyarıda bulundu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 12.54'te Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.

Deprem 14,27 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Depremde ilk belirlemelere göre, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

UZMANLAR UYARIYOR

Deprem, akıllara Malatya çevresindeki fay hatları ve olası bir büyük deprem tehdidini getirdi. Jeoloji uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, gerçekleşen depremle ilgili olarak, Malatya Ovası'nın sahip olduğu fay hatlarına dikkat çekti ve kenti saran tehlike hakkında ciddi uyarılarda bulundu.

MALATYA NEDEN TEHLİKE ALTINDA?

Prof. Dr. Bektaş, Malatya'yı çevreleyen fay hatlarının, özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerle daha da baskılandığını ve yeni stres birikimine yol açtığını aktardı. Uzman, Malatya için büyük bir deprem riskinin olduğunu ve bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Bektaş, ayrıca kendi deprem tahminlerinde %60 oranında bir doğruluk payı olduğunu belirterek Malatya halkına uyarıda bulundu.

DEPREM ANINDA NE YAPMALI?

Depremin hemen ardından, deprem sırasında güvende kalabilmek adına hareket planlarının gözden geçirilmesi önem kazandı. AFAD'ın önerileri kapsamında, vatandaşların sarsıntı geçene kadar sağlam bir eşyanın yanında hayat üçgeni oluşturarak "çök-kapan-tutun" hareketini yapmaları tavsiye ediliyor. Aynı zamanda, evdeki eşyaların sabitlenmesi, deprem çantasının hazırlanması ve acil durum toplanma alanlarının bilinmesi gibi hazırlıkların hayati olduğu hatırlatılıyor. Malatya halkının bu konuda bilinçlenmesi ve her türlü olasılığa karşı hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri