Gaziantep'te KARATAŞ'TA İLK YAPILAN KONUTLAR DEPREME DAYANIKLI MI? ŞOK AÇIKLAMALAR

Gaziantep Karataş 90'lı yıllarda imara açılmış ve ilk konutlar o dönemde yapılmaya başlanmıştı geçtiğimiz günlerde bu konutların depreme dayanıklı olmadığı iddia edilmişti! Peki o dönemde yapılan konutlarda deprem için gereken uygulamar yapıldı mı?

Şahinbey Belediyesi'nin eski CHP'li Başkanı Yaşar Ağyüz, “Karataş’taki binalar için hem kooperatifler hem de o günün Belediye yönetimi çok titiz ve duyarlı davranmıştır. Teknik yeterlilik aranmış, radyal temel esas alınış ve Üniversite laboratuarında Ücretli Beton testleri zorunlu kılınmıştır ve her aşaması teknik yeterliliktedir” dedi.


BETON TESTLERİ ZORUNLU KILINMIŞTI

Proje aşamaları ve İnşaat aşamalarında Teknik yeterlilik aranmıştır hatta Sayın Mimar araştırsın Temel denetimleri , beton denetimleri nasıl yapılmış, radyal temel esas alınış ve Üniversite laboratuvarında Ücretli Beton testleri zorunlu kılınmıştır ve her aşaması teknik yeterliliktedir. Evet deprem kentimizin bir gerçeği bu konuda yapılan Çalıştayları da Çok Önemli görüyorum fakat bu önemli çalıştaylar bazı bilgili geçinen kişilerce anacından saptırılmamalı diye düşünüyorum. Karataş’ın Koopetariflere tahsisi 1995 yılında yapılmış ve 2000 yılında peyderpey oturma başlamıştır” şeklinde konuştu.

MİMAR ERTUĞRUL UZAK KARATAŞTA KOOPERATİF USULÜYLE İNŞA EDİLEN BİNALARIN DAYANIKLI OLMADIĞINI, YIKILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te düzenlenen Deprem çalıştayında söz alan Mimar Ertuğrul Uzak, Karataş'ta kooperatif usulüyle inşa edilen binaların dayanıklı olmadığını, yıkılması gerektiğini söylemişti

İŞTE MİMAR ERTUĞRUL UZAK'IN O KONUŞMASI


Karataş bölgesindeki yapı sektörünün durumunu değerlendirirken Uzak, eski yapıların yetersiz olduğu konusunda net bir tavır sergiledi. “Gaziantep’teki yapı sektöründe Karataş’ta ilk yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor diye bir cümle kullansam çok radikal bir cümle kullanmış olmam. Çok net söylüyorum Karataş’ta ilk yapılan binalar, kooperatif usulüyle yapılan binaların tamamının yıkılması lazım. Onlar hiçbir mühendislik hizmeti almadılar. Daha sonra müteahhit profili değişti. Ancak kooperatif eliyle yapılan binaların tamamının yıkılması gerekiyor, bu çok ciddi bir durum” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri