GİBTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi Dünya İklim Gününü Kutladı!

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi, 15 Mayıs 2024 tarihinde Dünya İklim Günü'nü kutlamak için bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Dr. Öğr. Üyesi Demet Yılmazkaya Göğüş, "Küresel İklim Değişikliği ve Etkileri" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Yılmazkaya Göğüş, sunumunda küresel iklim değişikliğinin nedenleri, sonuçları ve çözümleri hakkında bilgiler verdi.

Yılmazkaya Göğüş, küresel ısınmanın biyoçeşitlilik ve ekosistemler üzerindeki olumsuz etkilerini anlatarak karasal ve sucul ekosistemlerde beklenen değişimleri de ele aldı.

Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede bireysel ve kolektif çabaların önemini vurgulayan Yılmazkaya Göğüş “Enerji tasarrufu, geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam tarzı gibi basit adımlar bile büyük bir fark yaratabilir.” dedi. Türkiye'nin küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirten

Yılmazkaya Göğüş, sunumunda ayrıca Türkiye'de beklenen etkiler arasında kuraklık, sel, orman yangınları ve deniz seviyesinin yükselmesi gibi olaylara da yer verdi. Etkinlik, katılımcılara küresel iklim değişikliği hakkında önemli bilgiler kazandırırken GİBTÜ Sürdürülebilirlik Ofisi, bu tür etkinliklerle farkındalık yaratarak, küresel iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri