Gaziantep'te Ehliyet Sahiplerini İlgilendiren Haber! B Sınıfı Ehliyette Yeni Dönem

A1 sınıfı motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılmasına olanak sağlayan düzenlemeye yeni bir boyut kazandırılmak üzere olduğu bilgileri paylaşıldı. Söz konusu gelişmenin, B sınıfı ehliyet sahiplerine ilave yetkiler kazandıracak.

Motosiklet kullanıcılarına sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Eğer duyumlar doğruluk payı taşıyorsa, A2 sınıfı motor sahipleri de artık B sınıfı ehliyetleriyle yola çıkabilecekler. Bu adım motosiklet sahiplerine daha fazla esneklik sağlayarak yollardaki deneyimlerini genişletebilir. Yenilik, Hazar Gönüllü tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Bu yenilik, resmi olarak Şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve B sınıfı ehliyet sahiplerine 125 cc'ye kadar motosiklet kullanımı yetkisi tanıyan düzenlemenin devamı niteliğinde. Amacın, kent içi ulaşımı daha hızlı ve ekonomik hale getirmek, ayrıca ulaşım çeşitliliğini artırmak olduğu belirtildi.

B sınıfı ehliyet sahiplerinin, gerekli "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi" alarak bu hakkı elde edebilecekleri ifade ediliyor. Bu eğitim sayesinde sürüş becerilerinin daha da artırılması ve güvenliğin temini hedefleniyor.

Halk TV'de yer verilen iddialara göre, düzenlemenin genişletileceği yönünde iddialara yer verdi. Kararın alınmasında etkin olması muhtemel yetkililerin, ek maddeleri onaylamaya hazır olduklarına dair bilgiler mevcut.

Böyle bir genişleme halinde, 125 CC ile 599 CC arasındaki motosikletleri kapsayan A2 sınıfı ehliyet sahibi bireylerin de ileride B sınıfı ehliyet ile motosiklet sürme imkanına kavuşabilecekleri konuşulmakta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri