İŞÇİ VE EZİK ŞEHİR GAZİANTEP

Türkiye genelinde işçi ölümlerinde ilk 10 içerisinde yer alan Gaziantep’te iş kazalarına bağlı ölümlerde endişe verici artış yaşanıyor.

Türkiye genelinde işçi ölümlerinde ilk 10 içerisinde yer alan Gaziantep’te iş kazalarına bağlı ölümlerde endişe verici artış yaşanıyor.

GAZİANTEP'TE İŞÇİ ÖLÜMLERİNDE ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ!

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, Şubat ayına dair üzücü istatistikleri kamuoyuyla paylaştı. Son rapora göre, ülke genelinde yaşanan iş kazaları neticesinde 144 işçi hayatını kaybederken, Gaziantep'te ise bu sayı 5 olarak kaydedildi. Türkiye genelinde işçi ölümlerinde ilk 10 içerisinde yer alan Gaziantep’te iş kazalarına bağlı ölümlerde endişe verici artış yaşanıyor.

GAZİANTEP'TE İŞ KAZALARINA BAĞLI ÖLÜMLERDE ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Gaziantep’te sadece Şubat ayında meydana gelen iş kazalarında 5 işçi yaşamını yitirdi. Ocak ve Şubat aylarını kapsayan dönemde, Gaziantep'te yaşanan iş kazaları sonucunda toplamda 15 işçi hayatını kaybetti. Bu da şehirdeki iş güvenliği sorununun ciddiyetini gösteriyor.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ İŞÇİ ÖLÜMLERİ ARTIYOR

Gaziantep'in yanı sıra Türkiye genelinde de iş kazalarına bağlı ölümler endişe verici boyutlarda. Yılın ilk iki ayında ülke genelinde 302 işçi iş kazaları sonucunda yaşamını yitirdi.

Şubat ayında hayatını kaybeden işçilerin yaş gruplarına göre dağılımı incelendiğinde, 14 yaş ve altı 1 işçi, 15-17 yaş arası 5 çocuk-genç işçi, 18-29 yaş arası 28 işçi, 30-49 yaş arası 61 işçi, 50-64 yaş arası 35 işçi ve 65 yaş ve üstü 10 işçi olarak kaydedildi.

Ölümlerin nedenlerine bakıldığında ise 31 işçinin yüksekten düşme, 31 işçinin ezilme ve göçük, 25 işçinin trafik ve servis kazası, 14 işçinin beyin kanaması veya kalp krizi, 11 işçinin ise zehirlenme veya boğulma sonucunda yaşamını yitirdiği belirlendi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri