Gaziantep Oğuzeli’nde üzerinde zeytin fidanları dikili 15.444 m² tarla icradan satılıktır

Gaziantep Oğuzeli’nde üzerinde zeytin fidanları dikili 15.444 m² tarla icradan satılıktır

ilan.gov.tr'de yayınlanan ilana göre;

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/1 İFLAS sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
Özellikleri : Gaziantep İl, Oğuzeli İlçe, GÜVEÇLİ Mahalle/Köy, Karahasanlar Mevkii, 110 Ada, 1 Parsel, Tapu kaydı: Gaziantep İli, Oğuzeli İlçesi, Güveçli Mahallesi,Karahasanlar mevkii, 110 ada,1 parselde kayıtlı bulunan, cinsi tapu kaydında tarla olan taşınmazın tamamı 15.444,11m² olup, Taşınmazın 15286/15413 hissesinin müflis adına kayıtlı olduğu dosya içerisindeki tapu kaydından anlaşılmıştır.
İmar durumu: Oğuzeli Belediyesi İmar Müdürlüğünden yapılan araştırmada Değerleme konusu taşınmazın 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni planında Tarımsal Niteliği Korunacak Alanda kaldığı belirlenmiştir.
Taşınmazın genel durumu: Yerinde yapılan incelemelerde taşınmazın cinsi tapu kaydında Tarla olarak tescillidir. Asfalta cephelidir. Taşınmazın yaklaşık 2.500,00m2 lik alanının briket duvar (190 metre) ile çevrilidir. Bu alan üzerinde alanı yaklaşık 150 m2 olan yapının bulunduğu tespit edilmiştir. Geriye kalan kısımda ise zeytin fidanlarının (2 yıllık) dikili olduğu belirlenmiştir. Topoğrafya olarak düz, eğimsiz şekildedir. Makinalı tarıma elverişli olup, susuz tarla olduğu görülmüştür. Taşınmaz Köyün güney tarafında, hem Oğuzeli-Karkamış yoluna hem de Taşçanak Köyü asfaltına cephelidir. Oğuzeli İlçe Merkezine 25 km. Gaziantep İl Merkezine ise yaklaşık 50 km mesafede olduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz tarım arazisi olarak kullanılmaktadır. Makinalı tarıma elverişli olması, ürünü pazarlama kolaylığı, İki yola da cepheli olması, toprafya olarak düz olması değerini olumlu yönde artıran unsurlardır. Şehir merkezine uzak olması ise değerini olumsuz yönde belirleyen unsur olarak değerlendirilebilir. Taşınmazın değerini belirlerken yukarıda belirtilen tüm olumlu ve olumsuz yönleri dikkate alınacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Kaynak : Haber Merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri