Gaziantep'te Mühendislerin zorlu seçimi

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası sandık başına gidiyor. İlk kez Bugün genel kurul, pazar günü de seçimini yapacak olan Mühendisler yeni başkanını seçecek.

3 bin 24 üyenin bulunduğu İMO’da mevcut başkan Burkay Güçyetmez’in yanı sıra Selçuk Soysüren ve Mehmet Baki Sağlamer başkanlık için yarışacak. İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki seçimde ilkler yaşanacak. Odadaki seçimde ilk kez 3 ay yarışacak.

“Birleştirici, idealist ve tutarlı yönetim anlayışı ile yeniden göreve talibiz” sloganıyla yola çıkan Güçyetmez, tüm üyeleri genel kurula davet etti. İnşaat Mühendisi Selçuk Soysüren, seçildiği taktirde yetkin mühendislik kavramını daha ileri seviyeye taşıyacakları mesajını verdi. M.Baki Sağlamer ise, geçmişten gelen deneyimleriyle yenilenerek ve güçlenerek oylara talip olduğunu açıkladı.

GÜÇYETMEZ: ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

Genel kurulların Odanın geleceği için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Güçyetmez, "Demokratik süreçler olan genel kurullarımız, Odamız için hep daha iyiyi hedefleyen süreçlerdir. Bu süreci mümkün olduğunca geniş katılımla gerçekleştirmek istiyoruz. Bu anlamda da tüm üyelerimizi hafta sonu yapılacak olan genel kurullara katılmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

SÜRECİ İYİ YÖNETTİK

İki yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: "Görev süremizin bir yılı deprem sonrası sürece denk geldi. Bu süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Deprem sonrası Odamızın organizasyonu ile üyelerimiz gönüllü olarak çalışmalara destek verdi, önemli bir rol üstlendik. Diğer taraftan Oda olarak yaptığımız açıklamalarla, önerilerle hem meslektaşlarımızın hem de kamuoyunun sesi olduk. Özellikle Gaziantep Deprem Çalıştayı ile de şehrimiz ve ülkemizin geleceği açısından önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Yeni dönemde daha da güçlü bir şekilde mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve şehrimizin hizmetinde olmaya adayız”

SOYSÜREN’DEN DEPREM MASTER PLANI VURGUSU

İnşaat Mühendisi Selçuk Soysüren, “geçmişte inşaat mühendisleri Oda yönetimindeyken birlikte yaptığımız deprem master planı ile sektörde önemli adımlar attık. Deprem riskinin bilinciyle oda yönetili olarak geçmişte başlattığımız deprem master planını güçlendirerek devam ettirmek istiyoruz. Ulaşım master planı, çevre master planı ve imar master planını birlikte yapacağız ” dedi.

SAĞLAMER: OYLARA TALİBİZ

M.Baki Sağlamer ise, “hizmet etmek ve sorunlara çözüm üretmek için adayız. Teknik açıdan uyumlu bir şekilde çalışma ortamını sağlamak en büyük hedeflerimiz arasında yer alacak. Bununla birlikte sosyal ve kültürel açıdan meslektaşlarımızın talep ve istekleri doğrultusunda odamızdan en iyi şekilde faydalanmaları önceliklerimiz olacaktır” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri