GAZİANTEP HAVALİMANI VE HAYAL KIRIKLARI DEVAM EDİYOR! UMRE'DEN DÖNEN OLMASA.....

Gaziantep Havalimanı erteleme şampiyonu: 'Gaziantep Havalimanı'nda iç hatlardaki uçuşlarla ilgili dikkate değer bir azalma kaydedildi. Geçen senenin aynı ayına göre, bu yıl Ocak ayında uçak sefer sayısında 169'luk bir düşüş yaşandı.' İşte Umre detayı

Buna rağmen, yolcu sayılarının yükselişe geçtiği belirtildi. İç hatlarda yolcu sayısında yüzde 14'lük, dış hatlarda ise yüzde 26'lık bir artış gerçekleşti. Uçaklardaki yolcu sayısındaki artış, özellikle Umre ziyaretlerine gösterilen yoğun ilginin bir yansıması olarak değerlendirildi.



Yolcu Sayısında Yüzde 26'lık Artış

Ocak ayında Gaziantep'te gerçekleşen uçak yolculukları 2023 yılında iç hatlarda 173 bin 455, dış hatlarda ise 19 bin 760 kişi olarak kayıtlara geçmişti. Bu yılın aynı dönemindeyse toplamda 223 bin 447 kişi uçakla seyahat etti. Umre yapan vatandaşların sayısındaki artışa bağlı olarak, iç ve dış hatlarda yolcu sayılarında önemli bir yükseliş yaşandı.

İç Hatlarda Büyük Düşüş

Yolcu sayılarının artışına karşın, iç hatlardaki uçak sayısında bir düşüş gözleniyor. Geçen yılın Ocak ayında bin 616 olan uçak seferi sayısı, bu yıl bin 447'ye geriledi, bu da yüzde 10'luk bir azalmaya işaret ediyor. Dış hatlardaki seferlerde ise küçük bir artış yaşanarak sefer sayısı 164'ten 168'e yükseldi.

Uçuş İptalleri İstatistiklere Yansıdı


Gaziantep'te, özellikle kış aylarında hava koşulları ve diğer nedenlerden dolayı yaşanan uçuş iptalleri, istatistiklere yansıyan bir etken oldu. İç hatlardaki uçak sayısında meydana gelen büyük düşüşün arkasındaki sebeplerden biri olarak süregelen iptaller ve rötarlar gösteriliyor. Vatandaşlar uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalırken, havalimanındaki bu sorunlar iç hat uçuş sayılarındaki düşüşün ana nedenleri arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri