Prof. Dr. Naci Görür'den Kritik İstanbul Uyarısı: "11 Kenti Geçecek Felaket"

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YouTube kanalında önemli açıklamalarda bulundu.

Profesör Görür, İstanbul için beklenen büyük Marmara depremini değerlendirirken kenti bekleyen tehlikeye dikkat çekti. Görür, "İstanbul'da olabilecek bir felaket 11 kentten çok daha fazla etki yaratır," uyarısıyla dikkatleri prensipli hazırlığa çevirdi.


Prof. Dr. Görür, depremin sadece can kayıplarıyla değil, aynı zamanda moloz miktarıyla da kenti etkileyeceğini ifade etti. İstanbul'da deprem sonrası biriken molozun 100 milyon tondan daha fazla olabileceğini belirtti ve ekledi: "Marmara bölgesinde deniz kenarlarında yapılacak projeler, özellikle sağlıklı yaşamı tehlikeye atacak durumlar oluşturabilir." Görür, sadece insan hayatının değil, aynı zamanda çevrenin de risk altında olduğunun altını çizdi.

İmamoğlu ise Görür'ün vurguladığı noktalar konusunda temel bir sorumluluklarının olduğunun farkında olduğunu belirtti ve "Asli görevimiz vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak," şeklinde konuştu. İstanbul'un dirençli bir kent olarak inşa edilmesinin önemine dikkat çeken İmamoğlu, bu alanda kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri