Fiat Egea Cross'dan dev kampanya 494.900 TL!

Türkiye'de engelli vatandaşlara yönelik özel kampanyalar devam ediyor. Fiat, Egea Cross modeli için yeni bir teklif duyurdu.

Bu teklife göre, Egea Cross modeli sadece 494.900 TL'ye satılacak. Aracın pazar fiyatı ile kıyaslandığında, engelli vatandaşlar için sunulan bu fırsatın oldukça avantajlı olduğu görülüyor.


Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti, sıfır kilometre bir otomobil sahibi olmak isteyen her vatandaşın değil, sadece bazı koşulları karşılayanların yararlanabileceği bir hak. Bu hak, öncelikle engelli vatandaşlar için geçerli. Ancak her engelli vatandaş bu haktan faydalanamıyor; engel oranının yüzde 90 ve üzeri olması gerekmektedir. Böylelikle yüksek oranda engelli kişiler, sıfır kilometre araç alımında ÖTV'den muaf tutuluyorlar.


ÖTV İndirimiyle Araç Alma Süreci Nasıl İşliyor?
ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre bir araç satın almak isteyen hak sahibi müşteriler, gerekli belgelerle beraber otomobil bayilerine başvuruda bulunarak süreci başlatıyorlar. Bu indirimden yararlanarak satın alınan araçlar, 5 yıl boyunca yeniden satılamıyor veya bu hak bir daha kullanılamıyor. 5 yılın ardından, hak sahipleri yine ÖTV muafiyeti ile yeni bir sıfır kilometre otomobil alabiliyor.


Satın Alamalarda Ticaret Yasağı
ÖTV muafiyeti hakkı ile satın alınan araçların ticaret amacıyla satılması yasaklanmış durumda. Eğer ÖTV muafiyeti hakkı ile satın alınan bir araç, ilk 5 yıl içerisinde satılmak istenirse, araç sahibi ödememiş olduğu ÖTV miktarını devlete ödemekle yükümlü hale geliyor.


ÖTV Muafiyetinde Fiat Egea Cross Fırsatı!
Fiat, ÖTV muafiyetinden yararlanacak olan engelli vatandaşlar için özel bir fiyat listesi yayınladı. Kampanya dahilinde Fiat Egea Cross'un Street 1.4 Fire 95 HP modeli, 494.900 TL'lik bir fiyat etiketiyle sunuluyor. Ancak bu özel fiyat, ÖTV muafiyeti olmadan piyasada 897.900 TL'lik indirimli fiyata sahip olan araçlar için geçerli. Şubat ayı ile birlikte bu fiyatların değişebileceği de belirtiliyor, bu nedenle bu kampanyadan yararlanmak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiği öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri