Gaziantep'te İnşaat Mühendisleri Odası'ndan muhteşem kuruluş yıl dönümü etkinliği

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubemizden Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri

İnşaat Mühendisleri Odamızın 19 Aralık Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden olan ve geçen yıl düzenlediğimiz geleneksel kış balomuz bu yıl 6 Şubat depremleri sonucu kaybettiğimiz vatandaşlarımıza saygı çerçevesinde düzenlenmemiştir. Kış balomuzun yerine; tamamı depremzedelerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosunun katılımıyla ve gelirinin depremzede çocukların ihtiyacı için karşılanacağı dayanışma konserimiz 15 Aralık 2023 Cuma günü Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilmiştir. Dayanışma Gecemize Vali vekili Muhammet Önder,CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç,Gaziantep Protokolü, Meslek Odası Başkanları, STK Başkanları,Basın mensupları,Üyelerimiz ve aileleri ile geceye destek olan konuklar katılmışlardır.

Şube Başkanımız Burkay GÜÇYETMEZ yaptığı açılış konuşmasında gecenin önemini vurgulamıştır;

‘’Türkiye`de inşaat mühendisliği mesleğinin kurumsallaşmasında en önemli kilometre taşı olan İnşaat Mühendisleri Odasının kuruluş yıl dönümünü bu yıl oldukça buruk ve üzüntülü kutluyoruz. 6 Şubat 2023 Depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı diliyorum. 6 Şubattan bu yana büyük felaketler ve acılar yaşadık. Çok zor süreçler geçirdik, etkisi belki de yıllarca sürecek olan ekonomik, sosyolojik ve psikolojik anlamda da çok zor süreçlerin de içerisine girdik.Değerli konuklar ;Türkiye bir deprem ülkesidir. Topraklarının büyük bölümü deprem kuşakları üzerindedir.Depremin bir doğa olayı olduğu, yıkıcı etkisinin ise yapılaşma ile doğrudan ilintili olduğu bilinmektedir.Depremin afetlere dönüşmesini engellemenin yolu akıl ve bilimden geçmektedir.İnşaat Mühendislerine gereken değer verilmeli, bilimsel ve mesleki gerçeklikler artık önemsenmelidir. İnşaat mühendisleri olarak uyarılarımız ve çabalarımız bizim yalnızca mesleki değil, aynı zamanda insani ve vicdani sorumluluğumuzdur.Bizler depremi unutturmak istemiyoruz.Artık doğa olaylarının afetlere dönüşmesini istemiyoruz.Afetlerde artık can kayıpları yaşamak istemiyoruz. Bu gece de sizlerle kendileri de depremzede olan Antakya Medeniyetler Korosunu buluşturarak depremzede çocuklarımıza destek olmak istedik.Geceye katılımlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum’

Yoğun katımla gerçekleşen gecede konuklar duygu dolu anlar yaşadı.Gecenin sonunda Şube Başkanımız Burkay Güçyetmez ve eşi tarafından Koro şefi Yılmaz Özfırat’a çiçek ve teşekkür plaketi sunulmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri