Gaziantep'e Hızlı Tren Müjdesi! Hızlı Tren Nedir, En Fazla Ne Kadar Sürat Yapar?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı projesinin bölgeye büyük fayda sağlayacağını ve Gaziantep’i denizlere ve Türkiye’nin dört bir yanına bağlayacak dedi. Peki hızlı tren nedir, azami sürati nedir?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Türkiye’de devam eden 6 hızlı tren hattı projesi arasında yer alan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı projesinin bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi. Şahin, Gaziantep’in Hassa tüneli ile denizlere bağlanacağını ve hızlı tren hattı ile Türkiye’nin her yerine ulaşabileceğini belirtti.

Şahin, yaptığı açıklamada, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı projesinin 286 kilometrelik bir güzergahı kapsadığını ve saatte 200 kilometre hızla yolcu ve yük taşıyacağını ifade etti.

HIZLI TREN NEDİR?

Günümüzde artık seyahate çıkmak rutin hale gelmiştir. Bundan dolayı toplu taşımacılık dünyada gün geçtikçe daha hızlı, daha konforlu ve her şeyden önemlisi daha güvenli hale gelmiştir. En yaygın toplu taşıma araçlarından bir tanesi de hızlı trenler olmuştur. Dünyada milyonlarca insan, özellikle şehirler arası seyahatlerde yüksek hızlı trenleri tercih eder hale gelmiştir.

dünyanın ilk hızlı treni (tokaido – shinkansen arası hizmete girmiştir)

Hızlı trenler nedir sorusu ile başlamak gerekirse; hızlı trenler Uluslararası Demir Yolları Derneği (International Union of Railways) tanımına göre eski hatlarda saatte 200 km hıza çıkabilen, gelişmiş teknolojiyle yapılan yeni hatlarda saatte 250 km ve üstüne çıkabilen trenler olarak tanımlanmıştır. Dünyanın ilk yüksek hızlı treni 1960’lı yılların başında Japonya tarafından geliştirilmiş ve Tokaido – Shinkansen hattında hizmete girmiştir. Türkiye’de ise ilk hızlı tren Ankara-Eskişehir hattında kullanılan İspanyol CAF firmasından satın alınan hızlı trenlerdir. Bu trenlerin azami hızları saatte 260 km olacak şekilde tasarlanmıştır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri