Tüm Türkiye Gaziantep'teki Kayacık Barajını Konuşuyor! Aynısı Sadece Japonya'da Yaşanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Japonya'nın Hokkaido Adası'nda da binlerce balık ölü olarak kıyıya vurmuştu. Şimdi'de Gaziantep korkunç olay tekrar yaşandı! Milyonlarca balık öldü

Gaziantep'te bir doğa felaketi yaşanıyor. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Kayacık Barajı'nda Tüzel Mahallesi'ndeki kıyısında ve dere yatağında ölü balıkları gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, ölü balıklardan numune aldı. Numuneler, incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Halk şaşkınlık içinde

Olay yerine gelen vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Vatandaşlardan bazıları, balık ölümlerinin çevre kirliliği nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini söyledi

Mahalle sakinlerinden Cumali Köroğlulları, bir ay önce balık ölümlerini fark ettiklerini söyledi.

Zaman ilerledikçe balık ölümlerinin fazlalaştığını anlatan Köroğulları, "Balık ölümleri gittikçe çoğalıyor. Buradaki koku ise bizi çok rahatsız ediyor. Bu durum böyle sürerse daha kötü olacak. Suyun yüzeyi balıklarla dolu ve kaplı. Bu durumdan şaşkınız. Balıkların ölümü bizi korkutuyor. Çünkü evcil hayvanlarımız yerse ölebilir." dedi.

Yunus Emre Yaşar ise ilk defa bu kadar fazla balığın ölümünü gördüklerini ifade etti.

JAPONYA'DA NE OLMUŞTU?

Japonya’nın Hakodate şehrinde binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Ölü balıklar bir kilometrelik alana yayılırken, neden karaya vurdukları araştırılıyor.

Japonya’nın Hokkaido eyaletine bağlı Hakodate şehrinde binlerce balık kıyıya vurdu.

Sabah saatlerinde sahile gelen bölge sakinleri korkunç manzarayla karşılaştı. Hemen durumu polise bildirdi.

Yapılan incelemede sahilin yaklaşık 1 kilometrelik bölümünün ölü bıalıklarla kaplandığı görüldü. Bölge sakinlerine ölü balıkları evlerine götürmeme ve yememe uyarısı yapıldı.

Balıkların neden karaya vurduğu henüz bilinmezken, bölgede inceleme başlatıldı. Yetkililer hem deniz suyundan hem balıklardan örnekler aldı.

Bölgedeki balıkçılar, benzer olayların daha önce de yaşandığını ancak bu miktarda balığın kıyıya vurmasının nadir olduğu ifade edildi.

Hokkaido Üniversitesi uzmanlarının ilk incelemesinde, balık ölümlerinin çevreye büyük bir etkisinin olmayacağı belirtildi. Balıkların büyük balıklar tarafından kovalandığı için karaya vurmuş olabileceği dile getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri