Fiat Topolino ne zaman gelecek? Fiat'ın en küçük arabası Topolino'nun özellikleri ve fiyatı

Fiat Topolino, Fiat'ın en küçük ve en uygun fiyatlı elektrikli aracıdır. 2023 yılında piyasaya sürüldü ve Citroën Ami'ye dayanıyor. İki farklı gövde konfigürasyonunda mevcuttur: kapalı Topolino ve açık, plaj temalı Topolino Dolcevita.

Fiat Topolino Fiyatlandırması

Fiat Topolino, İtalya'da 10.770 dolar (9.890 euro) fiyatla satılmaktadır. Bu fiyat, Topolino'yu temel Citroën Ami modelinden neredeyse 2.000 euro daha pahalı yapmaktadır. Ancak, Fiat daha yüksek ekipman seviyeleriyle sunulmaktadır.

Fiat Topolino Özellikleri

Fiat Topolino, 5.5 kilovat-saatlik bir lityum iyon pil paketinden enerji alan bir elektrik motoru ile güçlendirilmektedir. Bu motor, Topolino'ya 8 beygir gücü sağlar. 45 km/sa azami hıza sahip olan model, 75 kilometrelik de bir menzile sahip bu da modelin düşük hızlı, sadece şehir içi bir araç olarak konumlandırıldığını gösterir. Maksimum hızı 27.9 mil/saattir.

Fiat Topolino Ne Zaman Gelecek?

Fiat Topolino, İtalya ve Fransa'da şimdiden rezerve edilebiliyor ve ilk teslimatların yıl sonuna kadar yapılması bekleniyor. Amerika'da satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Fiat Topolino Adı Nereden Geliyor?

Fiat Topolino'nun adı, İtalyanca'da "küçük fare" anlamına gelir ve 1936 ile 1955 yılları arasında üretilen orijinal 500 modeline verilen lakaptır. Ancak modern Topolino'nun tasarımı, Citroën Ami'den ayırt edebilmek için ikinci nesil 500 modelinden esinlenerek oluşturulmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri